Lakossági parkolási behajtási engedély (2024)

Lakossági parkolás

A Városligetet övező kerületek (6., 7. és 14. kerület) lakói közül az érvényes lakossági parkolási engedéllyel rendelkezők a Múzeum Mélygarázsba is válthatnak behajtási engedélyt, amely révén 200 férőhelyig díjmentesen használhatják a mélygarázst a felszíni fizetős parkolási időszakon kívüli kibővített időszakban (17:00 – 9:00).

Lakossági parkolási engedély a Múzeum Mélygarázsban: 2000 Ft

Kérjük jelentkezzen be! A parkolási engedély kiváltásához Liget+ regisztráció szükséges.
A tagság kiváltásához lépjen be Liget+ fiókjába vagy ha még nem tette meg regisztráljon

A Kerületi Lakossági behajtási engedély kiváltása kizárólag regisztrált Liget+ fiókkal lehetséges.

  • A behajtási engedély kiváltásához egyszeri, 2000 Ft-os adminisztrációs díj megfizetése szükséges.
  • Az engedély kiváltásához rendelkezned kell 6., 7. vagy 14. kerületi érvényes lakossági parkolási engedéllyel, melynek másolatát Liget+ fiókod Dokumentumok menüpontjába szükséges feltölteni.
  • Amennyiben az okmányellenőrzés során a Városliget Zrt. munkatársa az okmány és a regisztráció során megadott adatok hitelességéről meggyőződött, úgy legfeljebb három munkanapon belül a Kerületi lakossági behajtási engedélyed aktiválásra kerül.
  • Az okmányellenőrzéshez szükséges adatokat a Városliget Zrt. az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltaknak megfelelően kezeli.
  • A behajtási engedély az aktiválását követően a tárgyévet követő év február 28.-ig érvényes, minden nap 17:00 és 09:00 óra között.
  • Amennyiben a környékbeli lakos rendelkezik behajtási engedéllyel, a mélygarázs sorompójához érve a rendszer automatikusan ’Lakossági parkolás’ felirattal ellátott parkolójegyet állít ki.
  • A rendszer a behajtási engedély érvényességi időszakán (17:00 - 9:00) túli parkolásért az aktuális parkolási tarifa szerinti díjat számítja fel, amelyet a kihajtást megelőzően a kapott parkolójeggyel lehet kiegyenlíteni a kihelyezett automatáknál.
  • Az Üzemeltető az éves kerületi engedélyt megváltók közül egyszerre 200 gépjármű számára biztosítja a behajtási engedély időszakában történő díjmentes parkolást. A parkolóhelyek elfoglalása érkezési sorrendben történik.
  • Amennyiben a sorompóhoz érve a parkolóegy kiadása nem történik meg, úgy a lakosság számára biztosított 200 db kedvezményes behajtás már megtörtént, és a mélygarázs a normál tarifával vehető igénybe. Amennyiben a lakos a normál tarifával nem szeretné igénybe venni a mélygarázst, parkolási jegyet húzva 15 percen belül elhagyhatja a garázst a kijáraton keresztül.
  •  

Részletes videós útmutató