Magyar Zene Háza

A Magyar Zene Háza széleskörű és nagyszámú programkínálattal várja látogatóit! A Hangdimenziók – Zenei utazások térben és időben című állandó zenetörténeti kiállítás mellett változatos koncertműsorból – klasszikus, népzenei, globálzenei, pop, jazz, elektronikus zenei események –, sokrétű zenepedagógiai programokból (iskolásoknak szóló, családoknak szóló, workshop, egyéb interaktív) és zenéhez kötődő szabadegyetemi előadásokból lehet válogatni.

Programok és események

Magyar Zene Háza
1146, Budapest, Olof Palme sétány 3.

Bemutatkozás

Megnyílt a Magyar Zene Háza!

A Magyar Zene Háza, a hely, ahol a zene tényleg mindenkié: bármilyen életkor számára, bármilyen zenei műfaj iránti vonzódással, bármilyen tudásszinttel, bármilyen interaktivitásra való nyitottsággal várjuk látogatóinkat. Sokszínű programkínálatunkkal a zene számtalan élményét tárjuk fel látogatóink előtt, legyen az egy kiállítás, egy koncert, egy közös zenélés, éneklés, táncolás, egy izgalmas zenepedagógiai foglalkozás vagy szabadegyetemi előadás.

A Magyar Zene Háza hármas osztatú, mind az épületet, mind az intézményi felépítést tekintve. A föld alatti térben egy állandó és egy időszaki kiállító tér kapott helyet közel 2000 négyzetméteren, illetve egy egyedülálló hangdóm. A park szintjén kialakított két belső terem élőzenei programok, koncertek és workshopok szervezésére ad lehetőséget, míg a tó melletti szabadtéri kerthelyiségben baráti beszélgetések mellett élvezhetjük a szabadtéri színpad koncertjeit, előadásait. Az épület emeleti szintje az elmélyüléshez, a tanuláshoz és az oktatáshoz kínál könyvtárat elsősorban a populáris zene világából, illetve a zenepedagógiai termekben foglalkozásokkal viszi a fiatalokat közelebb a zenéhez.

 Az intézmény története 2013-ig nyúlik vissza, ekkor született döntés arról, hogy a Liget Budapest Projekt keretén belül épüljön fel a Magyar Zene Háza. A nemzetközi tervpályázatra közel 170 pályamű érkezett a világ minden tájáról, a győztest, a Sou Fujimoto Architects-et 2014. december 19-én hirdették ki. 2015-ben Sou Fujimoto japán építész aláírta a szerződést a Magyar Zene Háza tervezésére. 2018. szeptemberében megkezdődött a ház építése, az épület már az átadása előtt rangos nemzetközi díjakat nyert. 2019. októberében „Európa legjobb középületének díját”, 2019. decemberében „A legjobb nemzetközi középület díjat” is elnyerte. 2020. szeptemberében pedig a „világ legjobb zenei célú ingatlanfejlesztése” díjat nyerte el az amerikai Music Cities Awardson.

Sou Fujimoto, japán sztárépítész egy modern, extravagáns házat álmodott meg a zenének, amely úgy hordozza magán a tervező összetéveszthetetlen kézjegyét, hogy odafigyel a tartalom kiszolgálására. A természetes és az épített környezet közötti határokat elmossa, az épületbe belépőnek azt az élményt nyújtja, mintha még mindig a parkban barangolna. Az építész az illúzió eléréséhez téglafalak helyett egy monumentális „üvegfüggönyt” tervezett, ami körülöleli a házat, teljes átláthatóságot és légiességet kölcsönözve neki. Az épület lebegő tetejét a hang rezgésének vizuális képéből, a hanghullámból kiindulva hajlította meg a tervező. A Magyar Zene Háza tervezése és kivitelezése során kiemelt figyelmet kapott, hogy napjaink egyik legnagyobb kihívására választ adva fenntartható és klímabarát megoldásokat alkalmazzanak.

A Magyar Zene Háza küldetése, hogy minden család, gyerek és fiatal felnőtt életében kapjon meghatározó szerepet a zene. Ezt a célt az intézmény a magyar népzene, a klasszikus zene, a populáris zene és minden egyéb globális zene értékeinek ápolásán, élmény alapú bemutatásán keresztül éri el.

-

{{venueListSettings.headline}}

Belépőjegy Tagság

{{venue.name}}

{{venue.short_description}}

{{venue.institution}} {{venue.label}} Részletek

{{ dateFormat(venue.next_event_end, { day: 'numeric' }) }} {{ dateFormat(venue.next_event_end, { month: 'long' }) }} {{ dateFormat(venue.next_event_end, { weekday: 'long' }) }} Választható időpontokban Foglalja le online! {{ dateFormat(venue.next_event, { day: 'numeric' }) }} {{ dateFormat(venue.next_event, { month: 'long' }) }} {{ dateFormat(venue.next_event, { weekday: 'long' }) }}, {{ timeFormat(venue.next_event, { hour: 'numeric', minute: 'numeric' }) }} {{ dateFormat(venue.next_event, { day: 'numeric' }) }} {{ dateFormat(venue.next_event, { month: 'long' }) }} {{ dateFormat(venue.next_event, { weekday: 'long' }) }} {{ dateFormat(venue.next_event, { day: 'numeric' }) }} {{ dateFormat(venue.next_event_end, { day: 'numeric' }) }} {{ dateFormat(venue.next_event, { month: 'long' }) }} {{ dateFormat(venue.next_event, { weekday: 'long' }) }} {{ dateFormat(venue.next_event, { month: 'long' }) }} {{ dateFormat(venue.next_event, { weekday: 'long' }) }}, {{ timeFormat(venue.next_event, { hour: 'numeric', minute: 'numeric' }) }} {{ dateFormat(venue.next_event_end, { month: 'long' }) }} {{ dateFormat(venue.next_event_end, { weekday: 'long' }) }} {{ dateFormat(venue.next_event, { month: 'long' }) }} {{ dateFormat(venue.next_event, { weekday: 'long' }) }}, {{ timeFormat(venue.next_event, { hour: 'numeric', minute: 'numeric' }) }} {{venue.auditorium_name}} Részletek {{venue.booking_button_label}} Jegyvásárlás

Gyakran ismételt kérdések