DOME_007 MÁKÓ Rozi – MÁKÓ Bori: SOURCE

Választható időpontokban

Jegyárak: Teljes árú belépő: 2000 Ft
Mákó Rozi zeneszerző és Mákó Bori médiaművész munkái egymásra reflektálva invitálnak egy közösen (meg)álmodott metavilágba. A SOURCE élőben komponált zenei és képi dinamikán keresztül egymásba fonódó hangokból és digitálisan festett motívumokból tár elénk egy olyan képzelt vidéket, melynek egyes részletei az időben előre haladva bontakoznak ki. A látogatók a LIVE előadás rögzített változatát tekinthetik meg.

„Ez volt az első emlékkép,

a mennydörgő forrás,

amelyből, mint édeni folyók,

az órák és az évek fakadtak,

hogy meg lehessen számolni általuk

az ábrándokat és a tévelygéseket.”

 

Mákó Rozi zeneszerző és Mákó Bori médiaművész munkái egymásra reflektálva invitálnak egy közösen (meg)álmodott metavilágba. A SOURCE élőben komponált zenei és képi dinamikán keresztül egymásba fonódó hangokból és digitálisan festett motívumokból tár elénk egy olyan képzelt vidéket, melynek egyes részletei az időben előre haladva bontakoznak ki. A fragmentumok szinte végtelen variációkban kombinálhatóak, így a Kádár Melinda animációs alkotó által megmozgatott lassú képi változások egyfajta kaleidoszkópszerű űrélménnyé, hangjai pedig zajszólamokból építkező zenei kánonná alakulnak.

 

Az audiovizuális utazás inspirációját Ferencz Mónika: Hátam mögött dél c. kötete adta, aminek égtájversei, szövegatmoszférái és teremtéstörténetre reflektáló motívumai „az Univerzumra hangszerelve” egy személyes mitológiavilágba kalauzolnak. A sötétségből a fény felé, a senkiföldje ösvényein lépdelve, a tenger felé csobogva, az égboltig tovaszállva.  A látogatók a LIVE előadás rögzített változatát tekinthetik meg.

 

Zenei kompozíció: MÁKÓ Rozi

Vizuális kompozíció: MÁKÓ Bori

Animációmozgatás: KÁDÁR Melinda

Szöveg: FERENCZ Mónika

Koprodukciós partner: PesText Fesztivál, Magyar Irodalmi Szerzői Jogvédő és Jogkezelő Egyesület (MISZJE)

Kreatív menedzsment: Let it Be! art agency

 

https://borimako.com/

https://www.instagram.com/rozi_mako/

https://www.instagram.com/ferenczm/

https://letitbeartagency.com/

Kategória: Egyéb programok Hangdóm
Látogatási információk

ruhatár használata ingyenes és a kiállítások, rendezvények látogatása esetében kötelező. A csomagokat, bármilyen méretű hátizsákot, esernyőt és táskát kötelező a ruhatárban elhelyezni.

Az online megváltott belépőjeggyel, az első két óra parkolás a Múzeum Mélygarázsban ingyenes az előadás napján. Kérjük Önöket, hogy parkolójegyeiket érvényesítsék a Magyar Zene Háza információs pultjánál a koncert előtt.

Helyszín

Magyar Zene Háza
1146, Budapest, Olof Palme sétány 3.
Go to the institution's page