Művészkém

Választható időpontokban

A szakkör havidíja: 8000 Ft/fő, amely a havi két alkalomra szóló részvétel díját foglalja magába
Nincs inspirálóbb hely a Galériánál! Kreatív szakkörünk alkalmain néhány műalkotást közelebbről szemügyre veszünk, majd a nagy mesterek ihletésében elmerülünk magunk is az alkotásban.

A kis művészekkel különböző témák mentén dolgozunk: beleássuk magunkat többek között a formák és a színek, a növények és az állatok, a csendélet és a tájkép, a figura és a portré, valamint az absztrakt művészet világába. Eközben számtalan izgalmas technikával ismerkedünk meg – festünk, rajzolunk, vágunk, ragasztunk, nyomdázunk... a határ a csillagos ég!

A program kétnyelvű, melyre 8–13 éves, magyarul vagy angolul beszélő művészpalántákat várunk.

A szakkör egy hónapban két alkalommal kerül megrendezésre, az igazi elmélyülés érdekében pedig egy témával projektszerűen, két alkalmon át foglalkozunk.

A szakkör témái részben egymásra épülnek, de a foglalkozásokba bármikor be lehet kapcsolódni.

Az alkalmakat Hegedűs Alexandra képzőművész és múzeumpedagógus kollégái vezetik.

 

Szeptemberi témánk: Színvarázs
2023. szept 14. és 21. 15.30–17.30

Tudtad, hogy már három szín elég, hogy az összes többit kikeverd? És hogy a színek viselkedhetnek úgy, mintha személyek lennének? Van kedvenc párjuk, és vannak hideg és meleg személyiségek is a színek között. És ami a legérdekesebb, hogy ha egymás mellé tesszük őket, meg is változtathatják egymást, még az agyunkat is becsaphatják!

Szakkörünket az alapvető színtani ismeretek elsajátításával kezdjük, majd a különböző színes formák egymás mellé helyezésével belekóstolunk az op-art illúziókkal teli világába.

Októberi témánk: Őszi tájakon
2023. okt 5 és 19. 15.30–17.30

Ahogy mondani szoktuk, a természetnél nincs nagyobb művész. Októberben a Galéria legszebb, őszi tájakat ábrázoló alkotásait nézzük meg, majd az őszi természet kincseit (például leveleket, terméseket) használva hozunk létre alkotásokat. Többféle izgalmas technikával is megismerkedünk; színes ceruza, akril festék, de még festékspray is előkerül!

Novemberi témánk: Formáljuk a teret, tereljük a formákat!
2023. nov 2 és 16. 15.30–17.30

Tudtátok, hogy minden vonal összefelé tart, hogy a messzeségben találkozzanak? A sík festmények ezért tudják azt az érzést kelteni, mintha egy ablakon keresztül kukkantanánk be egy másik térbe. És képzeljétek, a festők általában nagyon is átgondolják, hogy milyen formákkal töltik ki ezt a teret.

Novemberben a perspektíva és a kompozíció fogalmaival ismerkedünk; az első alkalommal megfestünk egy képzeletbeli teret, amit a második alkalommal úgy rendezünk be formákkal, mint egy színpadot szereplőkkel.

Decemberi témánk: Karácsonyi lázban
2023. dec 7 és 14. 15.30–17.30

Végre újra itt a Mikulás és a karácsony! Decemberben elmerülünk az ünnepi készülődésben, többek között megismerkedünk Szent Miklós történetével és a Galéria legkülönösebb karácsonyi festményével. Kreatívkodásunk során egyedi csomagolópapírt és karácsonyfadíszt készítünk.

Januári témánk: Ezerarcú absztrakt
2024. jan 11. és 25. 15.30-17.30

Kaotikus, rendezett, izgalmas, érthetetlen, magával ragadó, taszító… az absztrakt művészet olyan sokféle lehet, miközben annyi izgalmas technikát használ! Januárban a kiállításaink legérdekesebb absztrakt festményeivel ismerkedünk meg, és kipróbálunk néhány furcsa de szuper festészeti technikát.

Kategória: Családi programok
Látogatási információk

Nyelv: magyar, angol
Korosztály: 8–13 év
Maximális létszám: 10 fő
Időtartam: 2 óra

A jegy nem visszaváltható, de átruházható.

 

Az alkalmakon a gyerekek önállóan, kísérő nélkül vehetnek részt.
 

Találkozási hely: C épület, információs pult, 15.20–15.30. Kérjük, a szakkör kezdése előtt minimum 10 perccel korábban érkezzenek!
 

A program végeztével a gyerekeket egy csoportban az információs pulthoz kísérjük vissza 17.30–17.40-kor.

Kérjük, hogy az egyedül közlekedő gyerekek szülei írásban jelezzék, hogy a foglalkozás végén kísérő nélkül elengedhetjük őket: muzeumpedagogia@mng.hu

Helyszín

Magyar Nemzeti Galéria
1014 , Budapest, Szent György tér 2.
Go to the institution's page