Művészkém

Választható időpontokban

A szakkör havidíja: 8000 Ft/fő, amely a havi két alkalomra szóló részvétel díját foglalja magába
Nincs inspirálóbb hely a Galériánál! Kreatív szakkörünk alkalmain néhány műalkotást közelebbről szemügyre veszünk, majd a nagy mesterek ihletésében elmerülünk magunk is az alkotásban.

A kis művészekkel különböző témák mentén dolgozunk: beleássuk magunkat többek között a formák és a színek, a növények és az állatok, a csendélet és a tájkép, a figura és a portré, valamint az absztrakt művészet világába. Eközben számtalan izgalmas technikával ismerkedünk meg – festünk, rajzolunk, vágunk, ragasztunk, nyomdázunk… a határ a csillagos ég!
A program kétnyelvű, melyre 8–12 éves, magyarul vagy angolul beszélő művészpalántákat várunk.
A szakkör egy hónapban két alkalommal kerül megrendezésre, az igazi elmélyülés érdekében pedig egy témával projektszerűen, két alkalmon át foglalkozunk. A szakkör témái részben egymásra épülnek, de a foglalkozásokba minden hónapban be lehet kapcsolódni.
Az alkalmakat Hegedűs Alexandra képzőművész és múzeumpedagógus kollégái vezetik.
A program végeztével a gyerekeket egy csoportban az információs pulthoz kísérjük vissza 17.30 és 17.40 között. Az alkalmakon a gyerekek önállóan vehetnek részt.
Kérjük, hogy az egyedül közlekedő gyerekek az alábbi szülői nyilatkozatot töltsék ki.  
 

Márciusi témánk: Beszélgető színek
Időpontok: 2023. március 16. és március 30.
Melyek az alapszínek, a hideg és meleg színek? Hogyan keverhetők ki, és melyik színnek mi a kedvenc párja? Hogyan tudnak a különböző színek és formák beszélni hozzánk, és mi a mondanivalójuk?
Szakkörünket az alapvető színtani ismeretek elsajátításával kezdjük, a gyakorlatokhoz pedig színes papírt használunk. Ezután megtanuljuk, hogyan tudjuk festményeinken a színek segítségével kifejezni saját mondandónkat.

Áprilisi témánk:  Ébred a természet!
Időpontok: 2023. április 13. és 27.  
 A természetnél nincs nagyobb művész – ahogy mondani szokás. Áprilisban a természet kincseit (például leveleket, terméseket, tollakat, virágokat) használva hozunk létre alkotásokat, miközben többféle izgalmas technikával is megismerkedünk. A környezetvédelem jegyében eco printet készítünk, levelekből állatokat formálunk, és ceruzával kopírozunk. Az elkészült alkotásokból művészkönyveket készítünk.

Májusi témán: Ki a szabadba!
Időpontok: 2023. május 11. és 25.  
 Milyen színű a fa árnyéka és hányféle zöldet láthatunk egy tájban? Májusban a plein air festők és az impresszionisták nyomdokaiban lépkedünk, és tájképfestéssel foglalkozunk. Szép idő esetén a szabadban figyeljük meg a színeket! Először megtanuljuk megzabolázni az ide-oda szaladó akvarellfestéket, majd az impresszionistákhoz hasonlóan kisebb élénk színfoltokból építjük fel tájképeinket.

Kategória: Családi programok 6-12 éves korig
Látogatási információk

Korosztály: 8–12 év
Nyelv: magyar, angol
Maximális létszám: 10 fő
Időtartam: 120 perc.
Találkozási hely: C épület, információs pult. Kérjük, a szakkör kezdése előtt minimum 10 perccel korábban érkezzenek!

Helyszín

Magyar Nemzeti Galéria
1014 , Budapest, Szent György tér 2.
Go to the institution's page