Állandó kiállítás

Választható időpontokban

Jegyárak: Teljes árú belépő 5200 Ft, kedvezményes jegy 2600 Ft, díjtalan belépésre jogosító belépőjegy kizárólag a helyszínen érhető el.
A Magyar Nemzeti Galéria a magyarországi képzőművészet történetét bemutató legnagyobb közgyűjtemény. A Budavári Palota B, C, D épületeiben található múzeum 110 000 műtárgyból álló gyűjteményének kiemelkedő darabjait a közönség állandó kiállításokon láthatja.

A Régi Magyar Gyűjtemény középkori faszobrai és táblaképei közül az első emeleten a szárnyas oltárok kaptak helyet, köztük a kisszebeni plébániatemplom egykori főoltára, amely a középkori Közép-Európa egyik legnagyobb oltárépítménye volt. A földszinten a gyűjtemény legkorábbi műtárgyai és egykori szárnyas oltárok töredékei láthatók.

A 19. századi magyar művészetet bemutató tárlaton a korszak jelentős alkotásaival találkozhatunk: biedermeier zsánerképekkel, tájábrázolásokkal és portrékkal. Külön egységek mutatják be a történeti festészetet és a nagybányai művésztelep kezdeteit. Önálló teremsorban kaptak helyet Munkácsy Mihály művei, összefüggésben a századvég realista-naturalista törekvéseivel.

A magyar művészetnek a millennium (1896) és a második világháború közötti szakaszát bemutató Modern idők című kiállítás a korszak legfontosabb irányzatait tekinti át a nagybányai művésztelepet alapító nemzedék művészetétől az 1940-es évek közepéig.

Az 1945 utáni magyar művészet Lépésváltás című kiállítása mutatja be a kortárs alkotók legfrissebb munkáit, valamint a modern magyar művészet klasszikus mestereinek műveit, a különféle együtt élő irányzatok, a korszakformáló kiállítások és a nemzetközi tendenciákkal való kapcsolódások rendszerében.

Az 1800 utáni Nemzetközi Gyűjtemény válogatása, az európai művészetet mutatja be, köztük Paul Gauguin, Claude Monet és Camille Pissarro egy-egy művét. A közel két évszázadot felölelő kiállításon új szerzemények, frissen restaurált művek, ritkán látott alkotások hívják fel a figyelmet a kollekció gazdagságára és változatosságára.

Kategória: Kiállítás Állandó kiállítás
Látogatási információk

Belépésre jogosít az aktuálisan nyitva tartó kabinetkiállításokra is.

 

A kiállítás belépői egy adott napra és egyórás idősávokra szólnak. Ez  a látogató érkezésének várható időpontjára vonatkozik, de nem garantálják az azonnali bejutást, illetve nem korlátozzák a látogatás időtartamát. 

 

A MEGVÁSÁROLT JEGYEK NEM VÁLTHATÓK VISSZA ÉS NEM CSERÉLHETŐK MÁSIK IDŐPONTRA. FOGLALÁSRA NINCS LEHETŐSÉG.

Helyszín

Magyar Nemzeti Galéria
1014 , Budapest, Szent György tér 2.
Go to the institution's page