Muzsikáló Arcképcsarnok

Szeptember 15.
15:00
90 perc
Előadóterem
Jegyárak: Teljes árú belépő: 2000 Ft
Ki-kicsoda a zenetörténetben?

előadó: Tápai Dóra

Tudja Ön ki volt a “zene fejedelme”? Ki volt a “fúga királya”? És kit tisztelünk meg a “zongora poétája” címmel? A Hangadó Senior évadkezdő előadásán mindezekre és még számos érdekességre fény derül! Felidézzük az előző alkalmak egy-egy érdekes pillanatát és tovább folytatjuk zenetörténeti utazásunkat.
A Klasszikus zenei barangolások - nem csak kezdőknek című sorozatunkat minden korosztálynak szánjuk, a széria célja, hogy klubként működjön, és ettől az évadtól - a tavalyi szezon sikerére alapozva - 90 perces interaktív foglalkozásokra számíthatnak a kedves érdeklődők. A célközönség a nyugdíjas korosztály, de mindenkit szeretettel várunk, hogy jó hangulatban, közösen töltsünk el egy péntek délutánt. A sorozatra 5 alkalmas bérlet is váltható.

A zenetörténetben számos szerzőt tisztelnek meg állandó jelzővel. Ezeket nem véletlenül illesztették a tulajdonosuk neve elé, hanem kiérdemelt és nagyon is megtisztelő eljárás eredményeképpen jött létre! Kik és miért kaptak ilyen előneveket? Vajon miért? Milyen történetek rejlenek a címek mögött? A zenetörténet nagyjai, akik elnyerték ezeket az elnevezéseket, valami olyan életművet hagytak hátra, ami egy korszakot meghatározott vagy befolyásolta a kortársak zenei ízlését és alkotásait. A “zene fejedelme”, a “fúga királya” a “zongora poétája” a “magyar Orfeusz”, és még számos megtisztelő cím létezik.

A Hangadó Senior évadnyitó előadásán, kissé visszatekintve az előző alkalmak szereplőire
és témáira, képzeletben végiglapozgatjuk a Ki-Kicsoda? zenei albumát, indulva a középkortól egészen napjainkig. A rajongók és kritikusok által alkotott jelzőket jobbára ismerték a tulajdonosok, de akadnak az utókor által adományozott darabok is. Kicsit utánajárunk közösen ezeknek a történeteknek és zenehallgatással, énekléssel és kvízjátékkal fűszerezve egy kellemes péntek délutánt tölthetünk együtt, újabb anekdoták mellett. Az előadást Tápai Dóra karnagy, középiskolai ének-zenetanár, a Magyar Zene Háza zenepedagógusa tartja.

Kategória: Egyéb programok Ismeretterjesztés Művészetek
Látogatási információk

A rendezvény ültetett, a vásárolt jegyek nem székhez kötöttek, helyfoglalás érkezési sorrendben történik.

 

ruhatár használata ingyenes és a kiállítások, rendezvények látogatása esetében kötelező. A csomagokat, bármilyen méretű hátizsákot, esernyőt és táskát kötelező a ruhatárban elhelyezni.

 

Az online megváltott belépőjeggyel, az első két óra parkolás a Múzeum Mélygarázsban ingyenes az előadás napján. Kérjük Önöket, hogy parkolójegyeiket érvényesítsék a Magyar Zene Háza információs pultjánál a koncert előtt.

Helyszín

Magyar Zene Háza
1146, Budapest, Olof Palme sétány 3.
Go to the institution's page