Az opera királya: Giuseppe Verdi

November 17.
15:00
90 perc
Előadóterem
Jegyárak: Teljes árú belépő: 2000 Ft
Nomen est omen?

előadó: Tápai Dóra

Ha ön operarajongó biztos van kedvenc Verdi operája! Ha nem akkor szinte biztosan találna magának egyet, amelyik muzsikája a fülébe és a szívébe lopja magát! Verdi nevében hordozta a végzetét? Mit is jelenthet ez? Hogyan lett ő Itália egységének és az olasz népnek emblematikus figurája? Ezekre és még számos felmerülő kérdésre keressük közösen a válaszokat!
A Klasszikus zenei barangolások - nem csak kezdőknek című sorozatunkat minden korosztálynak szánjuk, a tavalyi szezon sikerére alapozva - 90 perces interaktív foglalkozásokra számíthatnak a kedves érdeklődők. A célközönség a nyugdíjas korosztály, de mindenkit szeretettel várunk, hogy jó hangulatban, közösen töltsünk el egy péntek délutánt.

A zenetörténeti arcképcsarnok egyik legnépszerűbb és megkerülhetetlen figurája az “Opera királya”, Giuseppe Verdi. Nevét Bach és Beethoven mellett ismeri az egész világ, és még a zeneileg kevésbé jártas emberek is tudják, ő operákat írt. Az opera Itália földjén született és vitathatatlanul az olasz mesterek munkái népszerűsítették legfőképpen ezt a műfajt. Sokáig az operaházak falain belül maradó muzsika Verdi dallamai által, az utcai verklik kedvelt slágerévé váltak. Népszerűsége történelmi jelentőségű volt és művei egy nemzet sorsát befolyásolták. Hogyan ért el ilyen hatást? A nevében valóban hordozta a végzetét is? Valóban sorsfordító volt az ő tevékenysége? Ezekre a kérdésekre keressük közösen a válaszokat zenehallgatással, énekléssel és kvízjátékkal fűszerezve! Egy kellemes péntek délutánt tölthetünk együtt, újabb anekdoták mellett, melyről Tápai Dóra karnagy, középiskolai ének-zenetanár, a Magyar Zene Háza zenepedagógusa gondoskodik.

Kategória: Egyéb programok Ismeretterjesztés Művészetek
Látogatási információk

A rendezvény ültetett, a vásárolt jegyek nem székhez kötöttek, helyfoglalás érkezési sorrendben történik.

 

ruhatár használata ingyenes és a kiállítások, rendezvények látogatása esetében kötelező. A csomagokat, bármilyen méretű hátizsákot, esernyőt és táskát kötelező a ruhatárban elhelyezni.

 

Az online megváltott belépőjeggyel, az első két óra parkolás a Múzeum Mélygarázsban ingyenes az előadás napján. Kérjük Önöket, hogy parkolójegyeiket érvényesítsék a Magyar Zene Háza információs pultjánál a koncert előtt.

Helyszín

Magyar Zene Háza
1146, Budapest, Olof Palme sétány 3.
Go to the institution's page