tükör/reflex

Május 25.
19:30
330 perc
Időszaki kiállítótér
Jegyárak: Early bird: 3 800 Ft (megvásárolható: május 23. 00:00) Programjegy: 4 800 Ft; A programra kedvezményes jegy nem vehető igénybe
tükör/reflex – the night of reflections

Fotókiállítás és house buli a Millennium Háza – NEO Kortárs Művészeti Térben!

 

mélység/élességRemekművek a Magyar Fotográfiai Múzeum gyűjteményéből című kiállításunk bezárja kapuit, mi pedig fergeteges - a régi Olof Palme bulik hangulatát idéző – partival búcsúztatjuk.

 

Az est rezidens lemezlovasai: DJ INFRAGANDHI és DJ PETRÁNYI

 

Ahogy az éj leszáll – az éjszaka és a hold fényében minden máskép(p) tükröződik. Egyetlen és utolsó estére életre kelnek a kiállítás képei, mely univerzumba most te is beléphetsz. Lépj ki a keretek közül, gyere el, nézd meg a kiállítást úgy, ahogyan még biztosan nem láttad! Figyeld meg Moholy-Nagy, André Kertész, Brassai reflexióit, nézz bele a torz tükörbe, de láss tisztán! Figyelj a mozdulatra. Nézd vagy legyél te magad a mozdulat, táncolj a kiállítás képeire vagy vegyél részt egy a képek inspirálta mozdulatművészeti perfomance-on. Pillants be a divatfotózás rejtelmeibe, vegyél részt divatfotózási workshopon, legyél te a modell a címlapon!

 

Buli és művészet rázva, nem keverve!

 

Dresscode: monokróm

Időpont: május 25. 19:30-01:00


Program:

19:30-20:30 Welcome drink

Egy pohár pezsgő a pezsgő élményekért!

 

19:30-21:30 Fejdísz és csokornyakkendő készítő workshop

Egyedi kiegészítők készítése partyra hangolva.

 

19:30-20:30 PETRÁNYI: DJ set I Petrányi Zsolt művészettörténész, kurátor, rezidens DJ

Petrányi Zsolt művészettörténész, kurátor, rezidens DJ. A bakelit lemezek gyűjtését és azoknak válogatott bemutatását hasonlóan fogja fel, mint a kortárs művészet prezentálását. Ahogy a művészetben, úgy a zenében is azt keresi, mi hogyan kapcsolható össze egymással, hogyan lehet a következetesség és a meglepetés érzését egyaránt felébreszteni. Leginkább a house, tech-house - vagy ahogy ő hívja - az intelligens house területét kedveli. DJ set-jét mindazoknak ajánlja, akik szeretik az igényes tánczenét, és az elektronikus zene kreatív újításait.

 

19:30-20:00 Tárlatvezetés a mélység/élesség kiállításban

Lendületes, informatív, izgalmas vezetések a mélység/élesség kiállításban.

A vezetést tartja: Orosz Vivien

A program helyszíni regisztrációhoz kötött, a szabad helyek függvényében.

 

20:00-20:30 Mozdulatművészeti performance a kiállításra reflektálva, PÁLOSI ISTVÁNNAL

Pálosi István a Magyar Mozdulatművészeti Társulat igazgatója, mozdulatművész, koreográfus, pedagógus, szervező.

Pálosi István és a Magyar Mozdulatkórus mozdulatművészeti performansza a Millennium Háza rózsakertjéből indul, invitálva a közönséget a különleges fotókiállítás terébe, ahol a tematikus termeken végighaladva a táncosok a mozdulatok absztrakt kifejezőeszközét használva reagálnak a képek témáira, hangulatára, üzenetükre, ezzel is megelevenítve az álló képek történetét. Május 25-e a Mozdulatművészet napja, előadásunkkal tisztelgünk a már nem köztünk levő Mestereink előtt és ünnepeljük a Mozdulatművészet napját.

A program helyszíni regisztrációhoz kötött, a szabad helyek függvényében.

 

20:30-21:00 INFRAGANDHI: DJ SET

NAGY GYÖRGY, Infragandhi: Edith, Deck Attack, radicafé98, ex-Est FM

Egy órányi tematikus, a kiállítás anyagára reflektáló, filmzenei ihletettségű - vagy ha úgy tetszik, fotó-hangulatú - elektronika és deep house szett.

 

21:00-21:45 ALMÁSI CSABA divatfotózási workshopja

Megszépít a fény

Almási Jonathan Csaba divat- és portréfotós, egyetemi oktató szubjektív előadása fotográfiáról, divatfotózásról és fényről.

A portréfestészet nagy korszaka után a fotózás, és párhuzamosan divatmagazinok korszaka is elkezdődött. A fotográfia fejlődésével kialakult a szépipar és sztárkultusz, a filmek és magazinok számos kiváló fotográfust adtak ennek az iparágnak. Ez a trend mai napig töretlen. Az előadás bemutatja az arc, mint a legkifejezőbb ,,reklámfelület,, szerepét kezdetektől napjainkig.

Milyen ezköztárral dolgozik egy portré- és divatfotós, hogyan születnek a címlapok? Milyen szerepeket tölt be a fény a fotográfiában? Izgalmas fénykísérletek résztvevőivé válhatunk a rögtönzött műteremben, akár egy alkímiai műhelyben!

Programvezető: Almási Csaba fotográfus, egyetemi tanár, divatfotós, az első magyar divatfotós generáció meghatározó alakja.

A program helyszíni regisztrációhoz kötött, a szabad helyek függvényében.

 

21:30-22:00 Tárlatvezetés a mélység/élesség kiállításban

Lendületes, informatív, izgalmas vezetések a mélység/élesség kiállításban.

A vezetést tartja: Orosz Vivien

A program helyszíni regisztrációhoz kötött, a szabad helyek függvényében.

 

22:00-01:00 INFRAGANDHI: DJ SET

Könnyed, kifejezetten táncra ösztönző eklektika.

 

A tárlatvezetések, a táncelőadás, valamint a divatfotózási workshop helyszíni regisztrációhoz kötöttek, műtárgyvédelmi okokból és a helyszín befogadóképességének függvényében.

 

A programváltozás jogát fenntartjuk!

 

Kategória: Egyéb programok
Látogatási információk

Millennium Háza – NEO Kortárs Művészeti Tér
2024. május 25. 19:30-01:00
Jegypénztár zárás: 22:00

Kedvezményes és díjtalan belépő az eseményre nem váltható!

A jegy megvásárlásával elfogadja az intézmény látogatói szabályzatát. Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy az eseményen fotók és videók készülhetnek!
A programváltozás jogát fenntartjuk!

Helyszín

Millennium Háza I NEO Kortárs Művészeti Tér
1146, Budapest, Olof Palme sétány 1.
Go to the institution's page