Trio Bohemo

December 03.
19:30
90 perc
Koncertterem
Jegyárak: Teljes árú belépő: 3500 Ft
A Trio Bohémo három különböző – a magyar, a szláv és az afro-amerikai – kultúra népi motívumai által inspirált darabokkal debütál a Zene Házában.

Az együttes nevéhez híven a koncerten elhangzó művek mind felvonultatják a tágan értelmezett városi, kávéházi és vidéki bohém életvitel elemeit, a szabadjára engedett érzelmek és kreativitás széles spektrumát. A Zeneakadémia három cseh növendékéből alakult trió 2019 óta rohamos gyorsasággal hódítja meg a világ legnevesebb koncerttermeit, és sorra nyerik a nemzetközi kamarazenei versenyeket is.

„Az enyém nem az a fajta zene, amire relaxálni lehet, hanem olyan, ami megizzasztja az embert” – vallotta Paul Schoenfield. Könnyen befogadható darabjaiban a virtuozitás és az események sűrűsége éri el ezt a hatást. Schoenfield a populáris, népi és klasszikus stílusokból egyaránt merít, így a sodró lendületű Café Music egyszerre hat ismerős és üdítően friss zeneként. A zeneszerző olyan darabot kívánt alkotni, amely alkalmas étterembe, de színvonalánál fogva akár koncertpódiumon is megállja a helyét. A dumka, többes számban dumky elmélkedő-melankolikus művet jelöl, amelynek nevét a szláv népek balladaszerű, epikus énekeiből és panaszdalaiból eredeztetik. Dvořák triója fantáziaszerűen szabad formájú, a tételekben ellentétes hangulatú szakaszok váltakoznak, ami a magyar rapszódiákkal rokonítja a művet. A „Pesti karnevál” melléknevű 9. magyar rapszódiából Liszt élete során több változatot készített, többek között négykezesre és trióra; utóbbit a technikai kihívások miatt kevés együttes meri műsorára tűzni.

Kategória: Koncert
Látogatási információk

A rendezvény ültetett, a vásárolt jegyek nem székhez kötöttek, helyfoglalás érkezési sorrendben történik.

 

ruhatár használata ingyenes és a kiállítások, rendezvények látogatása esetében kötelező. A csomagokat, bármilyen méretű hátizsákot, esernyőt és táskát kötelező a ruhatárban elhelyezni.

 

Az online megváltott belépőjeggyel, az első két óra parkolás a Múzeum Mélygarázsban ingyenes az előadás napján. Kérjük Önöket, hogy parkolójegyeiket érvényesítsék a Magyar Zene Háza információs pultjánál a koncert előtt.

Helyszín

Magyar Zene Háza
1146, Budapest, Olof Palme sétány 3.
Go to the institution's page