The Bad Plus (USA)

November 19.
19:30
90 perc
Koncertterem
Jegyárak: Teljes árú belépő: 4500
A Bad Plus az abszolút eredeti zenekarok egyike, úgy is, hogy rengeteg feldolgozást játszik az avantgárd jazz formáció, számtalan originális popdalt ültet át jazzbe – igencsak eredeti módon.

A kvartett demokratikus egységként működik, világos elképzelésekkel halad előre, és nem hajlandó megfelelni a konvencióknak. A szellemes és bátran kreatív, több mint két évtizede aktív Bad Plus a Magyar Zene Házába egy hangszeresen is új, kvartett felállással érkezik – zongora helyett gitár és szaxofon egészíti ki az alapító ritmusszekciót –, és ősszel megjelenő friss albumát mutatja be.

bőgő, basszusgitár: Reid Anderson
dob: Dave King
gitár: Ben Monder
tenorszaxofon: Chris Speed

A 2000-ben, Minneapolisban alapított The Bad Plus trióként indult, Reid Anderson basszusgitáros, bőgős és Dave King dobos mellett sokáig Ethan Iverson zongorista volt a harmadik tag, őt 2018-tól három évig Orrin Evans váltotta, ám nemrégiben egy nagy változás történt a zenekarban, hiszen Evans szólókarrierbe kezdett és az alapító ritmusszekció más úton indult tovább. Mondhatni tovább feszegetik határaikat, hiszen Ben Monder gitárossal és Chris Speed tenorszaxofonossal új, zongora nélküli inkarnációjába kezdtek. A hangzásnak és az inspirációnak új lendületet adó friss felállás már be is mutatkozott egy remek dallal, amit ősszel egy nagylemez is követ, a Zene Házában ezt mutatja be a kvartett, amely a jazz világa mellett a klasszikust és a popzenét is beemelte eszköztárába – utóbbit elképesztő feldolgozások formájában olyan széles skálán, amelyen David Bowie-tól és a Pink Floydtól a Nirvanán és a Pixiesen át a Flaming Lipsig és Aphex Twinig nagyon sok minden belefér. A szeptember 30-án megjelenő 15. stúdiólemez anyagáról azt nyilatkozta az alapító páros, hogy „az evolúció szükséges az élethez és a kreativitáshoz, mi is fejlődtünk, de még mindig a The Bad Plus vagyunk.” A Bad Plus, amit akárhányszor érdemes látni, mert mindig egy továbbfejlesztett verzióját játssza eleve remek alapkoncepciójának.

Kategória: Koncert
Látogatási információk

A rendezvény ültetett, a vásárolt jegyek nem székhez kötöttek, helyfoglalás érkezési sorrendben történik.

 

ruhatár használata ingyenes és a kiállítások, rendezvények látogatása esetében kötelező. A csomagokat, bármilyen méretű hátizsákot, esernyőt és táskát kötelező a ruhatárban elhelyezni.

 

Az online megváltott belépőjeggyel, az első két óra parkolás a Múzeum Mélygarázsban ingyenes az előadás napján. Kérjük Önöket, hogy parkolójegyeiket érvényesítsék a Magyar Zene Háza információs pultjánál a koncert előtt.

Helyszín

Magyar Zene Háza
1146, Budapest, Olof Palme sétány 3.
Go to the institution's page