The Necks (AUS)

április 17.
19:30
90 perc
Koncertterem
Jegyárak: Early bird belépő: 5000 Ft; Teljes árú belépő: 5900 Ft
A nyolcvanas évek vége óta létező ausztrál The Necks a déli földrész egyik legfontosabb, kultikus zenekara.

nagybőgő: Lloyd Swanton
zongora: Chris Abrahams
dobok: Tony Buck

 

A zongora-dob-bőgő felállású trió munkásságát szinte lehetetlen behatárolni, az avantgárd jazz-től a minimalista ambientes folyamatzenén át a krautrockos improvizációig lehetne sorolni a stíluskategóriákat, de egyik sem lenne pontos, így inkább maradjunk annyiban: a Necks zenéje olyan, amit hallani, átélni kell. 2023-ban kiadott legújabb albumukkal érkeznek a Zene Házába és hármas játékukban olyan kémia várható, ami agyrobbantó hatással lesz mindenkire.

Chris Abrahams (zongora), Tony Buck (dob) és Lloyd Swanton (bőgő) a nyolcvanas évek vége óta aktív, eddig tizenhét stúdiólemezt, két filmzenét és öt koncertlemezt adtak ki, dolgoztak az elektronikus tánczenei Underworlddel és a zajzenés Swans-szal is. Zenéjük egyszerre tiszta és egyszerűnek hatú, ugyanakkor mélyen és gazdagon rétegzett is. Minimalista, hosszan kibomló, mégis azonnali hatású, magával ragadó. Lenyűgöző módon kiteljesedő dalaik a 2023-ban megjelent Travel című friss albumukat is jellemzik.

Kategória: Koncert Jazz
Látogatási információk

A rendezvény ültetett, a vásárolt jegyek nem székhez kötöttek, helyfoglalás érkezési sorrendben történik.

 

ruhatár használata ingyenes és a kiállítások, rendezvények látogatása esetében kötelező. A csomagokat, bármilyen méretű hátizsákot, esernyőt és táskát kötelező a ruhatárban elhelyezni.

 

Az online megváltott belépőjeggyel, az első két óra parkolás a Múzeum Mélygarázsban ingyenes az előadás napján. Kérjük Önöket, hogy parkolójegyeiket érvényesítsék a Magyar Zene Háza információs pultjánál a koncert előtt. Az ajánlat egyéb parkolási kedvezményekkel nem összevonható. 

Helyszín

Magyar Zene Háza
1146, Budapest, Olof Palme sétány 3.
Go to the institution's page