Tálas Áron Trio & Palya Bea, Szalóki Ági

Szeptember 23.
19:30
90 perc
Koncertterem
Jegyárak: Teljes árú belépő: 3000 Ft
A Junior Prima-díjas Tálas Áron zongorista-dobos a fiatal magyar jazz-nemzedék egyik fontos alakja, aki számos közreműködés, alkalmi zenélés és saját Triójának két albuma után a Magyar Zene Házába egy olyan új műsorral érkezik, amelyben a Tálas Áron Trio megszólalását, és a két énekes vendég, Palya Bea és Szalóki Ági világát közelíti egymáshoz. Új dalok, népdalfeldolgozások – világok találkozása.

zongora: Tálas Áron
ének: Szalóki Ági
ének: Paya Bea
nagybőgő: Tóth István
dob: Csízi László

Tálas Áron 2015-ben szerzett MA diplomát a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemen, ahol 2012 őszétől korrepetitorként is dolgozik. 2014-től a Kodolányi János Főiskola jazz-dobtanszék helyettes tanára. 2013-ban megnyerte zenekarával az MJSZ által szervezett jazz-combo versenyt, ugyanebben az évben Junior Prima díjjal tüntették ki. 2015-ben bejutott a Montreux Jazz-zongoraverseny döntőjébe. A 2014-ben alakult saját triója, a Tálas Áron Trio – Barcza Horváth József nagybőgőssel és Gyárfás Attila dobossal – 2015-ben vette fel az egy év múlva megjelent Floating Island című bemutatkozó lemezt, amit 2018-ban követett a Little Beggar című második LP. Tálas emellett állandó tagja a Borbély Műhelynek, a Lantos Zoltán Opensource-nak, a Karosi Júlia Quartetnek és számos más produkció közreműködője. Olyan művészekkel játszott együtt, mint Nils-Petter Molvaer, Eivind Aarset, Ed Neumeister, Babos Gyula, Binder Károly, Fekete-Kovács Kornél, Miklósa Erika, Tompos Kátya. Kapott már Artisjus- és Gramofon-díjat is. Ezen az estén egy teljesen új műsorral érkezik, amelyben Palya Bea és Szalóki Ági énekesek működnek közre. Világok találkozása várható, az ő jazztriójának világa és Palya, valamint Szalóki önálló világa kapcsolódik össze új szerzeményekben, népdalfeldolgozásokban – úgy, hogy az énekesek külön, és együtt is szerepelnek a trióval.

Kategória: Koncert
Látogatási információk

A rendezvény ültetett, a vásárolt jegyek nem székhez kötöttek, helyfoglalás érkezési sorrendben történik.

 

ruhatár használata ingyenes és a kiállítások, rendezvények látogatása esetében kötelező. A csomagokat, bármilyen méretű hátizsákot, esernyőt és táskát kötelező a ruhatárban elhelyezni.

 

Az online megváltott belépőjeggyel, az első két óra parkolás a Múzeum Mélygarázsban ingyenes az előadás napján. Kérjük Önöket, hogy parkolójegyeiket érvényesítsék a Magyar Zene Háza információs pultjánál a koncert előtt.

Helyszín

Magyar Zene Háza
1146, Budapest, Olof Palme sétány 3.
Go to the institution's page