Szubjektív! Batta András sorozata – Amadeus

Június 09.
19:00
90 perc
Előadóterem
Jegyárak: Teljes árú belépő: 2400Ft
Mozart közelről

előadó: Batta András

Kedves Hallgató! Az Adagio és az Addio után Amadeus a tavaszi „Szubjektív” trilógia utolsó fejezete. Nem lexikon készül, csupán véletlen az a-kezdőbetűs egybeesés. Amadeus. Mindenki Mozartra gondol, még azok is, akik nem a klasszikus zene lovagi köréhez tartoznak. Talán a híres dráma miatt is. A név jelentése: akit az isten szeret. Használta Mozart? Külön névként ritkán, vagy soha. Mégis, az Amadeus fejezi ki a legjobban azt a fölfoghatatlan jelenséget, aki 1756 és 1791 között bolygónkon időzött. Bizony, kevés tény igazolja olyan egyértelműen az emberen túli erő jelenlétét, mint Mozart életműve. Miben volt megfogható és miben megfoghatatlan? Korának s egyben a mindenségnek lekottázott hangja? Enged-e átlátni zenéje szitáján, vagy művészete örök és csodált titok marad? A kérdésekre csak szubjektív válaszok születhetnek. Ezek vezérfonalán zajlik a ma esti elmélkedés, az „én” Mozartom művei alapján.
Batta András

Kategória: Egyéb programok Ismeretterjesztés Művészetek
Látogatási információk

A rendevény ültetett, a vásárolt jegyek nem székhez kötöttek, helyfoglalás érkezési sorrendben történik.

 

ruhatár használata ingyenes és a kiállítások, rendezvények látogatása esetében kötelező. A csomagokat, bármilyen méretű hátizsákot, esernyőt és táskát kötelező a ruhatárban elhelyezni.

 

Az online megváltott belépőjeggyel, az első két óra parkolás a Múzeum Mélygarázsban ingyenes az előadás napján. Kérjük Önöket, hogy parkolójegyeiket érvényesítsék a Magyar Zene Háza információs pultjánál a koncert előtt.

Helyszín

Magyar Zene Háza
1146, Budapest, Olof Palme sétány 3.
Go to the institution's page