Szereti ön az operát?

Október 20.
15:00
90 perc
Jegyárak: Teljes árú belépő: 2000 Ft
Egy örökifjú műfaj sikerének titkai

előadó: Tápai Dóra

Szereti Ön az operát? Melyik korszak a kedvence? A barokk vagy a romantika? Esetleg a 20. századi modernebb művek? A zenetörténet legnépszerűbb és legtöbb embert megmozgató összművészeti műfaja az opera! Vannak, akik nem szeretik...de nem is ismerik igazán! Mitől jó egy opera? Miért ejt rabul egy-egy előadás olyanokat is, akik elvileg nem szeretik ezt a műfajt? Hová fejlődött az idők során? Mitől más egy opera, mint egy operett vagy egy musical? Vajon melyek a legnépszerűbb művek? Van az operának jövője? Ezekre a kérdésekre keressük közösen a válaszoka zenehallgatással, énekléssel és kvízjátékkal fűszerezve! Egy kellemes péntek délutánt tölthetünk együtt, újabb anekdoták mellett, melyről Tápai Dóra karnagy, középiskolai ének-zenetanár, a Magyar Zene Háza zenepedagógusa gondoskodik.

Kategória: Egyéb programok Ismeretterjesztés Művészetek
Látogatási információk

A rendezvény ültetett, a vásárolt jegyek nem székhez kötöttek, helyfoglalás érkezési sorrendben történik.

 

ruhatár használata ingyenes és a kiállítások, rendezvények látogatása esetében kötelező. A csomagokat, bármilyen méretű hátizsákot, esernyőt és táskát kötelező a ruhatárban elhelyezni.

 

Az online megváltott belépőjeggyel, az első két óra parkolás a Múzeum Mélygarázsban ingyenes az előadás napján. Kérjük Önöket, hogy parkolójegyeiket érvényesítsék a Magyar Zene Háza információs pultjánál a koncert előtt.

Helyszín

Magyar Zene Háza
1146, Budapest, Olof Palme sétány 3.
Go to the institution's page