Állandó kiállítás

Választható időpontokban

Jegyárak: Teljes árú belépő 5400 Ft, 50%-os belépő 2700 Ft, díjtalan belépőjegy kizárólag a helyszínen érhető el a látogatáskor.
A Szépművészeti Múzeum az egyetemes és a magyar művészet emlékeit mutatja be az ókortól a 18. század végéig.

Az épületet 1906. december 1-jén I. Ferenc József jelenlétében avatták fel, és december 5-én a közönség előtt is megnyitották. Az évszázadok során felhalmozott és egyesített művek, a Nemzeti Múzeum és az Országos Képtár gyűjteményei, a Jankovich-, Pyrker-, Esterházy-, Ipolyi-gyűjtemények nagyszerű műkincsállománya rendszeres vásárlások, alapítványok, ajándékok révén gazdagodott. A hazai és külföldi kutatások, tudományos rendszerezések nyomán a művészettörténet közkincsévé és a kontinens fontos – Bécs és Szentpétervár között a leggazdagabb gyűjteménnyel rendelkező – intézményévé vált. 

A múzeum, történetének legnagyobb léptékű, 2018-as rekonstrukcióját követően. az állandó kiállítások is megújultak: az 1800 előtti magyar művészet hosszú idő után ismét itt kap helyet. A múzeum ebben a formában ismét az eredeti koncepció szerint, a magyar és a nemzetközi művészettörténet kiállítóhelyeként működik, az ókori kultúrák – az egyiptomi és az antik gyűjtemény – bemutatása mellett az 1800 előtti képzőművészet otthona is lett.

A kiállítás belépői egy adott napra és egyórás idősávokra szólnak. Ez  a látogató érkezésének várható időpontjára vonatkozik, de nem garantálják az azonnali bejutást, illetve nem korlátozzák a látogatás időtartamát.

A jegyekkel csak az állandó tárlatok látogathatók.

 

 

Kategória: Kiállítás Állandó kiállítás
Látogatói információk

A jegyekkel csak az állandó tárlatok és a csarnokok látogathatók. (Ha a múzeum időszaki kiállításaira szóló jegyet vásárol, külön jegy az állandó kiállításokra már nem szükséges az adott napon.)
A kiállítás belépői egy adott napra és egyórás idősávokra szólnak. Ez a látogató érkezésének várható időpontjára vonatkozik, de nem korlátozzák a látogatás időtartamát. Kérjük, ellenőrizze a nyitvatartás esetleges változását IDE kattintva 

Az itt vásárolt belépőkkel érkezők számára az első két óra parkolás a Múzeum Mélygarázsban ingyenes. Kérjük, érdeklődjön a múzeum információs pultjánál.
 
A MEGVÁSÁROLT JEGYEK NEM VÁLTHATÓK VISSZA ÉS NEM CSERÉLHETŐK MÁSIK IDŐPONTRA. FOGLALÁSRA NINCS LEHETŐSÉG.  Kérjük, hogy tájékozódjon előre a Látogatási szabályokról a múzeum honlapján.

Helyszín

Szépművészeti Múzeum
1146, Budapest, Dózsa György út 41., Hősök tere
Go to the institution's page