Subtones

Június 15.
19:00
90 perc
Előadóterem
Jegyárak: Teljes árú belépő: 2500 Ft
A Subicz Gábor trombitás által 2019-ben alapított Subtones a hazai jazzpop-színtér legfrissebb szupergrupja.

A groove-os jazzfunkot becélzó, de a műfajon belül sokfelé kalandozó formációt Jónás Vera és Kiss Flóra énekesnők a vokális megoldások terén is széles palettán tartják. A 2020-as bemutatkozó lemezt (Octopus) idén követték új dalok, amelyek közül a Nem segít más cíművel A Dal 2022 döntőjébe jutottak. Ezúttal a Magyar Zene Háza speciális atmoszférájához igazítják megszólalásukat, egy akusztikus csemegeprogrammal készülnek.

ének: Jónás Vera
ének: Kiss Flóra
billentyű: Benkő Dávid
dob: Csízi László
gitár: Csókás Zsolt
basszusgitár: Gyányi Marcell
trombita: Subicz Gábor

A Subtones-t a hangszerelőként is elismert és nagyon sűrűn foglalkoztatott trombitás, Subicz Gábor alapította, de a dinamikus megszólalású zenekarban szintén sokat foglalkoztatott zenészek – Csízi László dobos, Csókás Zsolt gitáros, Benkő Dávid billentyűs és Gyányi Marcell basszusgitáros – a további hangszeresek, és az eltérő karaktereket ragyogóan összecsiszoló Jónás Vera és Kiss Flóra pedig az énekesek. A zenekar felállása a jazzpop számos árnyalatát hozza a lüktető, funkosabb, souljazzesebb, acid jazzesebb megoldásoktól az improvizatívabb részekig, mint arról 2020-as, Octopus című szép sikerű bemutatkozó nagylemezük is tanúskodik. Jónás Vera és Kiss Flóra énekesnők a dalosabb formák és a vokális jazz irányába terelték a Subicz Gábor vezette zenekart, olyannyira, hogy a 2022-es A Dal című tévés-zenés műsorban is a döntőig meneteltek és ott megosztva a második legtöbb pontszámot kapták a zsűritől a Nem segít más című, önsegélyezés fontosságáról szóló szerzeményért, amit az év elején egy kislemezen is megjelentettek. A nagyívű improvizációk persze továbbra is jellemzik élő fellépéseiket, na meg a zenekar szlogenje is: „jobban bólogatsz, mint valaha!” Ami ezen a speciális, akusztikus koncertműsoron is igaz marad.

Kinek ajánljuk? A jazzpop-rajongóinak; a fúvós vezérlésű souljazz kedvelőinek; a nyitott Jónás Vera Experiment-fanoknak.

Kategória: Koncert
Látogatási információk

A rendezvény ültetett, a vásárolt jegyek nem székhez kötöttek, helyfoglalás érkezési sorrendben történik.

 

ruhatár használata ingyenes és a kiállítások, rendezvények látogatása esetében kötelező. A csomagokat, bármilyen méretű hátizsákot, esernyőt és táskát kötelező a ruhatárban elhelyezni.

 

Az online megváltott belépőjeggyel, az első két óra parkolás a Múzeum Mélygarázsban ingyenes az előadás napján. Kérjük Önöket, hogy parkolójegyeiket érvényesítsék a Magyar Zene Háza információs pultjánál a koncert előtt.

Helyszín

Magyar Zene Háza
1146, Budapest, Olof Palme sétány 3.
Go to the institution's page