A Városligeti Sportcentrum házirendje

A Városligeti Sportcentrumot azért hoztuk létre, hogy a Liget látogatóinak széles körű sportolási lehetőséget biztosítsunk jó minőségű és korszerű pályákkal, felszerelésekkel, öltözőkkel, mosdókkal, amelyeket az ép és a mozgáskorlátozott sportolók egyaránt igénybe tudnak venni. Annak érdekében, hogy a Sportcentrumot mindenki örömmel és biztonságosan használhassa, mindent el kell követnünk a biztonságos, felelősségteljes használat érdekében.

A Városligeti Sportcentrumba történő belépéssel elfogadod annak házirendjét és üzletszabályzatát.

A Liget Budapest Projekt keretében a Városligetben létrehozott sportlétesítményekről részletesen tudsz tájékozódni a ligetbudapest.hu/sportliget oldalon.

NYITVA TARTUNK

A Városligeti Sportcentrum pályáit mindenki a saját ritmusának megfelelően használhatja. A pályák és eszközök többsége térítés nélkül vehető igénybe. Ez alól kivétel a Városligeti Miniaréna, amely Budapest egyik legmodernebb műfüves labdarúgó pályája lelátóval, eredményjelző táblával, valamint a gumiburkolatú Kosárlabda Miniaréna. Ezt a két pályát a ligetbudapest.hu/sportliget oldalon lehet előre lefoglalni.

SEGÍTJÜK A HASZNÁLATOT

Tájékoztató táblákat helyeztünk ki az egyes szolgáltatások használatáról, elérhetőségéről és helyszínéről, amelyek a helyes használatot, a tájékozódást és az egyéb szabályokat tartalmazzák. Kérjük a szolgáltatások igénybevétele előtt, figyelmesen olvasd el a kihelyezett tájékoztató anyagokat, mert a használati szabályok be nem tartásából eredő sérülésekért, károkért az üzemeltető nem vállal felelősséget. A Városligeti Sportcentrumot kizárólag saját felelősségedre használhatod.

Annak érdekében, hogy biztosítsuk a tisztaságot és a zökkenőmentes működést, minden nap 08:00-20:00 között gondnok tartózkodik a helyszínen.

VIGYÁZUNK RÁD

A Sportcentrum és annak környezete kamerával megfigyelt terület. A meghibásodás vagy időszaki karbantartás miatt használatra alkalmatlanná vált eszközöket a gondnok lekeríti, és figyelmeztető jelzéssel látja el (kordon, figyelmeztető tábla). Ezeket az eszközöket a javítás, karbantartás befejezéséig és a korlátozó jelzések eltávolításáig ne használd, mert veszélyes lehet.

VEDD IGÉNYBE A KIEGÉSZÍTŐ SZOLGÁLTATÁSOKAT!

A Városligeti Sportcentrum területén három épület nyújtja a sportoláshoz szükséges kiegészítő szolgáltatásokat: női, férfi és mozgássérült mosdó és öltöző. Az öltözők használatának feltételeiről a helyszínen tudsz tájékozódni.

HASZNÁLD TUDATOSAN!

Vigyázz a kicsikre, segítsd őket a sporteszközök használatában. A kisgyermekeket mindig kísérje, és segítse felnőtt.

Amikor villámlik, vihar van, vagy ónos eső esik, ne használd a sporteszközöket. Kérjük, hogy ezt vedd figyelembe, mert balesetekért és károkért nem tudunk felelősséget vállalni.

Kérjük, hogy tartsd be a használati előírásokat és olyan állapotot hagyj magad után, amilyet te is szeretnél találni, amikor legközelebb ellátogatsz hozzánk. Kérjük, vigyázz az épület és a berendezési tárgyak épségére.

A zuhanyzó terekben és vizes helyiségekben kérjük, hogy fokozottan ügyelj a csúszásveszélyre.

Ügyelj a tisztaságra, és a Sportcentrum területén hulladékot, szemetet csak a kijelölt tárolóban helyezz el.

A Sportcentrum és az öltözők területére behozott, lerakott, ott felejtett tárgyakért, járművekért te magad vállalod a felelősséget.

VANNAK TILOS DOLGOK IS.

A Sportcentrum a sportolni vágyóké, éppen ezért minden, ami az ő testi épségüket veszélyezteti, határozottan tilos.

 • Tilos a dohányzás a gumiburkolatú sporteszközök és a körbekerített sportpályák területén!
 • Tilos a területen az alkohol és a tudatmódosító szerek fogyasztása!
 • Bódultság, kábítószer- vagy egyéb tudatmódosító szer hatása alatt a Városligeti Miniaréna és a Kosárlabda Miniaréna még érvényes foglalás esetén sem látogatható!
 • Tilos másokat zavarni a sportolás közben!
 • Tilos a házirend megsértése!
 • Tilos a gumiburkolatú sporteszközök és a körbekerített sportpályák területére kutyát, vagy egyéb háziállatot bevinni!
 • Szándékos károkozás, rongálás, graffitizés, falragaszok kihelyezése, nem rendeltetésszerű használatból eredő károkozás, közszemérmet sértő viselkedés, drog vagy alkoholfogyasztás, egyéb szabálysértésre vagy bűncselekményre utaló körülmény esetén az üzemeltető feljelentést tesz az elkövetővel szemben és károkozás esetén pedig kártérítési igénnyel is él.

 • Előzetes jóváhagyás nélkül tilos a reklámcélú hirdetőanyagok bármilyen formában történő kihelyezése!

CSATLAKOZZ A LIGET+ KÖZÖSSÉGHEZÉS ÉLVEZD A KEDVEZMÉNYEKET!

A Liget+ közösséghez való csatlakozással ingyenesen használhatod a Liget Budapest Projekt keretében felépült illemhelyeket, a megújult parkrészeken vezeték nélküli internetet, valamint igénybe veheted a folyamatosan bővülő kedvezményeket.

Ha sportolni jössz a Városligetbe, a Liget+ profilodban váltsd ki a Liget+Sport tagságot, melynek keretében a nap 24 órájában ingyenesen használhatod a Sportcentrum területén lévő öltözőket, valamint kedvezményesen foglalhatod a Városligeti Miniaréna és a Kosárlabda Miniaréna pályáit. További részletek: ligetbudapest.hu/ligetplus

SEGÍTSÉGNYÚJTÁS, SEGÍTSÉGHÍVÁS

 • Amennyiben nap közben megsérültél, vagy más személy sérülését észlelted, kérjük, jelezd a gond Egészségügyi dobozt, kötszert, tapaszt azonnal tud biztosítani.
 • Súlyosabb esetben és üzemeltetési időszakon kívül hívd a 112-es segélyhívót.
 • Ha füstöt vagy tüzet észlelsz, kérjük, azonnal hagyd el az épületet vagy a tűz környezetét és hívd a gondnokot, vagy azonnal hívd a 112-es segélyhívót.
 • A tüzet ne próbáld egyedül eloltani, ha nem vagy erre kiképezve!

KAPCSOLATBAN VAGYUNK

Ha az eszközökkel, szolgáltatásokkal összefüggésben kérésed, vagy észrevételed van, segítségre van szükséged, fordulj bizalommal a gondnokhoz, írj az ugyfelszolgalat@ligetbudapest.hu email-címre, vagy hívd a +36 (1) 374-3131 számot.

Köszönjük, hogy Te is felelősen, a békés egymás mellett élés jegyében használod a Sportcentrumot!

További információk: ligetbudapest.hu

Városliget Zrt.

 

A Sportcentrum területén térfigyelő rendszer működik annak érdekében, hogy a rongálók ellen fel lehessen lépni. A kamerás megfigyelés részletes szabályai a ligetbudapest.hu honlapon olvashatók el.

NYITVATARTÁS:

Minden nap 0-24 óráig

SEGÉLYHÍVÓ TELEFONSZÁMOK:

ÁLTALÁNOS SEGÉLYHÍVÓ: 112

MENTŐK: 104

TŰZOLTÓSÁG: 105