„Hajnalban indultunk...” Sebő Ferenc történetei

Október 02.
19:30
90 perc
Jegyárak: Teljes árú belépő: 3500 Ft
Október első hétvégéjén a Magyar Zene Háza az idén 75 esztendős Sebő Ferencet köszönti két különleges koncertből álló kurátori hétvégéjével. Vasárnapi koncertünkön gyűjtőútjaira kísérhetjük el Sebőt a táncházmozgalom kezdeteihez. A koncerten Sebő Ferenc elmesélésében elevenednek meg utazásainak anekdotái, a népzenegyűjtés örömei, nehézségei.

Vendégségben Bársony Mihálynál, Kovács Tivadarnál, Ádám Istvánnál, Karsai Zsigmondnál. Sebő Ferenc a táncházmozgalom úttörője számtalanszor vette a nyakába a Kárpát-medence poros útjait, legtöbbször Halmos Bélával, elválaszthatatlan zenésztársával kiegészülve. A legendás gyűjtőutakon született anekdoták nyomán mi is ellátogathatunk Méhkerékre, Székre, Lőrincrévére, a táncházmozgalmat meghatározó gyűjtések helyszínére, a revival számára emblematikus falvakba. A rég eltávozott, de a hangfelvételeken tovább élő mesterek énekeit, dallamait a hazai revival kiváló muzsikusai, Székely Levente, Mester László, Lelkes András, Németh András, Istvánfi Balázs keltik életre, de természetesen a Sebő együttes játéka is segít keretbe foglalni Sebő Ferenc gyűjtőútjainak szellemes, néha szomorkás, de mindig és mindenek felett tanulságos történeteit.

Kategória: Koncert
Látogatási információk

A rendevény ültetett, a vásárolt jegyek nem székhez kötöttek, helyfoglalás érkezési sorrendben történik.

 

ruhatár használata ingyenes és a kiállítások, rendezvények látogatása esetében kötelező. A csomagokat, bármilyen méretű hátizsákot, esernyőt és táskát kötelező a ruhatárban elhelyezni.

 

Az online megváltott belépőjeggyel, az első két óra parkolás a Múzeum Mélygarázsban ingyenes az előadás napján. Kérjük Önöket, hogy parkolójegyeiket érvényesítsék a Magyar Zene Háza információs pultjánál a koncert előtt.

Helyszín

Magyar Zene Háza
1146, Budapest, Olof Palme sétány 3.
Go to the institution's page