Rutkai Bori Banda: 10 éves a Sárkányjárgány

április 13.
10:30
90 perc
Koncertterem
Jegyárak: Teljes árú belépő: 2900 Ft; 3 éves kor felett jegy váltása szükséges
Zene világai a Zene Házában

ének: Rutkai Bori
zongora: Darvas Kristóf
szaxofon, fuvola: Nemes Janó
basszusgitár: Szerető Dániel
dob: Németh Csaba
ütőhangszerek: Dudás Zsombor
különleges hangszerek: Danny Bain

 

Hogy repül az idő! Pont mint a Sárkányjárgány! 2014-ben jelent meg a zenekar első önálló albuma; Rutkai Bori frappáns dalszövegeihez a zenekar olyan dzsesszes, bulis hangzásvilágot teremtett, amellyel a hazai gyerekzenei színtéren egy egészen friss, merész, vagány stílust hoztak létre. Azóta további négy nagylemezük jelent meg, ezek közül kettő a legjobb gyereklemeznek járó Fonogram-díjat is elnyerte.

A Sárkányjárgány népszerű dalai számos családban házi kedvencekké váltak. Hecsedli Boszival készül a titokzatos boszivacsi, Picikliken gurulunk a Tengerparti Játszótér felé, Ázsiai Pázsitokon mongol rokonokkal révülünk az Égigérő Fánál, Manó Apóval végigkorcsolyázunk a Mesevár termein. Rutkai Bori horgolt bábjaival kelti életre a mesedalok szereplőit, a lemezhez készített mesekönyv illusztrációi pedig háttérvetítésként színesítik a koncertet. Vendégként a zenekar korábbi dobosa, Dudás Zsombor tér vissza a koncertre, illetve Danny Bain (Danny Mesél) hozza el különleges saját készítésű hangszereit, hogy feldíszítsen egy-két “RBB-klasszikust”. Varga Marci egykori kisfiú rajongóból vokalistává nőtte ki magát, és különleges, egyéni hangszínével gazdagítja az előadást.

Szeretettel várjuk az egykori és mostani Sárkányjárgány-rajongókat erre a múltidéző, szívbéli szülinapi koncertre!

Kategória: Koncert Pop
Látogatási információk

A rendezvény ültetett, a vásárolt jegyek nem székhez kötöttek, helyfoglalás érkezési sorrendben történik.

 

ruhatár használata ingyenes és a kiállítások, rendezvények látogatása esetében kötelező. A csomagokat, bármilyen méretű hátizsákot, esernyőt és táskát kötelező a ruhatárban elhelyezni.

 

Az online megváltott belépőjeggyel, az első két óra parkolás a Múzeum Mélygarázsban ingyenes az előadás napján. Kérjük Önöket, hogy parkolójegyeiket érvényesítsék a Magyar Zene Háza információs pultjánál a koncert előtt. Az ajánlat egyéb parkolási kedvezményekkel nem összevonható. 

Helyszín

Magyar Zene Háza
1146, Budapest, Olof Palme sétány 3.
Go to the institution's page