Ramazuri - Kolompos együttes

április 02.
11:30
60 perc
Koncertterem
Jegyárak: Teljes árú belépő: 2000 Ft
A Ramazuri egy havonta jelentkező programsorozat, ahol célunk, hogy a család minden tagja jól érezze magát! Kiscsoportos foglalkozások az épphogy tipegőknek, előképzettséget nem igénylő workshopok a család legnyitottabb tagjainak, és persze koncert az egész családnak! Minden alkalom más műfaj, más téma jegyében zajlik, így érdemes lesz vissza-visszatérni!

A Zene, A-tól Z-ig, babáktól a felnőttekig, koncerttől a műhelyekig

hegedű, gitár: Barna György
tambura, ütőgardon: Nagy Zoltán
harmonika, tánc- és mókamester: Szántai Levente
brácsa, furulya: Tímár Sándor
nagybőgő: Végh Gábor

Április 2.: Hangszerünk a húr!
Április 30.: Hangszerünk az ének!
Május 21.: Hangszerünk a dob!

Tarts velünk 4 hetente a Ramazuri délelőttjeinken! Mozogj, zenélj, alkoss, énekelj együtt velünk!

Hangszerünk a húr!

A Ramazuri havonta jelentkező programsorozatának második alkalma a húr körül forog! Meghívott vendégeink e témakörben tartják foglalkozásaikat, illetve előadásaikat.

Kolompos együttes
Nevüket egy régi hangkeltő eszköztől kölcsönözték, s mint „kolomposok” kezdettől fogva arra törekednek, hogy zeneiségünkben túllépjék a népzenei előadásmód határait - új felfogásban ismertessék meg közönségükkel - kicsikkel és nagyokkal – a régi muzsikák, dalok, táncok, népszokások szépségeit. Céljuk mindig a szórakoztatás, az élményadás volt, és ennek megvalósítása érdekében tudatosan alkalmaznak olyan elemeket, melyekkel azok szívébe is be tudják lopni a hagyományaink szeretetét, akik eddig nem ismerték, kultúránk ezen szegletét.
Műsoraik zamatát az élőzene varázsa adja. A gyerekek közvetlenül ismerkednek meg a hangszerekkel - nagybőgő, hegedű, brácsa, tambura, ütőgardon, - valamint azok érdekességeivel, jellegzetes hangjaival. Nem leplezett céljuk, hogy a gyerekekkel közös játékkal, vidámsággal, nevetéssel, tánccal és mulatsággal éltessék tovább magyar hagyományainkat.

PROGRAM

10:30 Kolompos együttes (Koncertterem)

11:45 Rubik Ernő: TÉRIDŐ JAM (Előadóterem)

11:45 Kerekes Enikő & Bisztricsány Linda: Tündérfátyol Zeneszó (Zenepedagógia terem I., 203)

JEGYINFO:
Kombinált jegy (egy koncert + egy workshop): 2.500 Ft - A kedvezmény automatikusan érvényesül, amikor a kétféle jegy bekerül a kosárba.

Workshopok:

Kategória: Koncert
Látogatói információk

A rendevény ültetett, a vásárolt jegyek nem székhez kötöttek, helyfoglalás érkezési sorrendben történik.

 

ruhatár használata ingyenes és a kiállítások, rendezvények látogatása esetében kötelező. A csomagokat, bármilyen méretű hátizsákot, esernyőt és táskát kötelező a ruhatárban elhelyezni.

 

Az online megváltott belépőjeggyel, az első két óra parkolás a Múzeum Mélygarázsban ingyenes az előadás napján. Kérjük Önöket, hogy parkolójegyeiket érvényesítsék a Magyar Zene Háza információs pultjánál a koncert előtt.

Helyszín

Magyar Zene Háza
1146, Budapest, Olof Palme sétány 3.
Go to the institution's page