Nem tudhatom – Radnóti és korunk

Szeptember 15.
19:30
90 perc
Koncertterem
Jegyárak: Teljes árú belépő: 8000 Ft
Fullajtár Andrea, Mácsai Pál, Dés László, Fenyvesi Márton, Dés András

szöveg: Fullajtár Andrea
szöveg: Mácsai Pál
zongora, szaxofon: Dés László
gitár: Fenyvesi Márton
ütőhangszerek: Dés András

 

Radnóti Miklós halálának évfordulójára egy rendkívül izgalmas, szuggesztív estet hozott létre két kiváló színész: Mácsai Pál Kossuth-díjas és Fullajtár Andrea Jászai Mari-díjas művészek, és három fantasztikus muzsikus: Dés László, Kossuth-díjas szaxofonművész, zeneszerző, Dés András, a fiatal zenész generáció legelismertebb ütőhangszeres művésze és Fenyvesi Márton gitárművész.

Nem hagyományos értelemben vett irodalmi estről van szó. Vers, próza és zene egyedi párbeszéde alkotja a műsort. A művészeti ágak átjárhatósága, a művészek egyedi előadásmódja teszik a produkciót még különlegesebbé.

A zenei improvizációk a prózában, versben elhangzott gondolatokat folytatják, hangsúlyozzák, reflektálnak azokra.

Az esten Radnóti Miklós versein, Radnóti és Gyarmati Fanni naplórészletein, korabeli írásokon, dokumentumokon kívül kortársainak írásai is szerepelnek, mind olyanok, amelyek kapcsolódnak Radnóti életéhez, munkásságához és korához, valamint korunkhoz, mindez érdekfeszítő, megrázó, nem mindennapi összeállításban és az előadóművészek érzékeny, szuggesztív tolmácsolásában.

Az est anyagát összeállította: Ferencz Győző, szerkesztette Dés László és Mácsai Pál

Kategória: Koncert Jazz
Látogatási információk

A rendezvény ültetett, a vásárolt jegyek nem székhez kötöttek, helyfoglalás érkezési sorrendben történik.

 

ruhatár használata ingyenes és a kiállítások, rendezvények látogatása esetében kötelező. A csomagokat, bármilyen méretű hátizsákot, esernyőt és táskát kötelező a ruhatárban elhelyezni.

 

Az online megváltott belépőjeggyel, az első két óra parkolás a Múzeum Mélygarázsban ingyenes az előadás napján. Kérjük Önöket, hogy parkolójegyeiket érvényesítsék a Magyar Zene Háza információs pultjánál a koncert előtt. Az ajánlat egyéb parkolási kedvezményekkel nem összevonható. 

Helyszín

Magyar Zene Háza
1146, Budapest, Olof Palme sétány 3.
Go to the institution's page