Nagy Emma Quintet lemezbemutató koncert

Március 19.
20:00
90 perc
Koncertterem
Jegyárak: Teljes árú belépő: 2500 Ft
A Harcsa Veronika kurátori hétvége második koncertjén a hazai jazz-színtérre 2018-ban berobbant Nagy Emma Quintet a harmadik nagylemezét mutatja be, először ezen az estén.

A Bill Evans-i klasszikus iskolából is táplálkozó, de a kortárs jazz sokszínűségét ugyancsak képviselő kvintett Nagy Emma unikális énekével a középpontban semmilyen értelemben nem szab határt magának. Még úgy se, hogy zenéje egy részét kidolgozott formák, akár kifejezetten dalszerű szerzemények jellemzik, másik részében viszont helye van a spontaneitás elemeként akár rockos elszállásoknak is.

Nagy Emma egészen fiatal korától kezdve hegedűsnek készült, a szegedi konzervatóriumban végzett, de érdeklődése eddigre a jazzéneklés és -komponálás felé terelte. A budapesti Bartók Béla Zeneművészeti Szakközépiskola jazzének szakosaként alapította meg a Nagy Emma Quintetet konzis társakkal és a tagok között azonnal működésbe lépett a kémia. Hamar egy négyszámos EP-t, 2019-ben már szép sikerű bemutatkozó albumot (Set To Face) adtak ki, és mindenféle rangos díjak jelezték, hogy jó úton járnak. 2020-ban egy még újabb, letisztultabb nagylemez is megjelent (Low Frequency Oscillator), amely már egyértelműen az év legjobb magyar jazzprodukciói közé tartozott. Saját hangzásvilágát ellentétpárokkal határozza meg a kvintett: „kontrasztok és disszonancia, improvizáció és sokszínűség, öröm és spleen, kortárs életérzés és groteszk, nyers fogalmazásmód, amely mögül átsejlik valamiféle álomszerű báj.” Ebből az álomszerűségből aztán nagyon sokfelé ki tud lépni a kvintett, amely új lemezén rockosodik is: „miközben egyre inkább egy rockzenekarrá válunk, egyre jobban csiszolódik és finomodik a zene, amit játszunk. Ez a mostani élményünk, és az új lemezünk is ennek az élménynek a lenyomata lesz.”

A koncertet 17:15-tól Harcsa Veronika workshop-ja előzi meg, amely aznapi koncertjeggyel ingyenesen látogatható, de regisztrációhoz kötött.

Kinek ajánljuk?
Azoknak, akik a Bill Evans-i klasszikus iskolát és a modern, sokszínű brit jazzt is bírják; Esperanza Spalding-rajongóknak

 

Harcsa Veronika Kurátori hétvége 2022. március 19-20

 

Március 19.

Mindkét koncertre történő jegyvásárlás esetén 10% kedvezményt biztosítunk.

 

Március 20.

Mindkét koncertre történő jegyvásárlás esetén 10% kedvezményt biztosítunk.

 

A Kurátori hétvége mind a négy koncertjére történő jegyvásárlás esetén 20% kedvezményt biztosítunk.

Kategória: Koncert
Látogatási információk

A rendezvény ültetett, a vásárolt jegyek nem székhez kötöttek, helyfoglalás érkezési sorrendben történik.

 

A ruhatár használata ingyenes és a kiállítások, rendezvények látogatása esetében kötelező. A csomagokat, bármilyen méretű hátizsákot, esernyőt és táskát kötelező a ruhatárban elhelyezni.

 

Az online megváltott belépőjeggyel, az első két óra parkolás a Múzeum Mélygarázsban ingyenes az előadás napján. Kérjük Önöket, hogy parkolójegyeiket érvényesítsék a Magyar Zene Háza információs pultjánál a koncert előtt.

Helyszín

Magyar Zene Háza
1146, Budapest, Olof Palme sétány 3.
Go to the institution's page