A nagyok nyomdokában-Művészeti szakkör felnőtteknek

Választható időpontokban

Jegyárak:6000 Ft, amely az állandó kiállítások megtekintését is magában foglalja
Művészeti szakkör

Bár nem minden alkotó válik művésszé, de alkotásra mindenki képes. Az alkotás pedig az egyik legjobb mód a lelki egészségünk megőrzésére. S bár sokan vágynak az alkotás örömére, nem igazán tudják, hogyan kezdjenek hozzá. 
Szakkörünk célja, hogy ebben technikai segítséget nyújtson. Az alkalmak során megismerkedünk különféle festészeti anyagokkal és technikákkal, és a képalkotás hagyományos törvényszerűségeivel, szabályaival - melyeket hol alkalmazunk, hol felrúgunk. 
A Nemzeti Galéria csodás gyűjteményét kiaknázva minden alkalmat egy-egy nagy előd művének megvizsgálásával kezdjük, majd magunk is alkotásba fogunk a kreatív műhelyben.

Az alkalmakat Hegedűs Alexandra képzőművész vezeti.

Időpontok: havonta egy alkalommal, keddenként 16 órától

március 21. 16.00 - 17.30: Szín - hova, hogyan, mennyit?
Trükkös dolog a szín… Kikeveréséhez is ismeret szükséges, ráadásul a színfoltok kommunikálnak egymással, méretük, elhelyezésük, áttetszésük vagy fedésük meghatározza művünk végső megjelenését.
Márciusi alkalmunkat épp ezért a színtani ismereteink felfrissítésének szenteljük. Emellett megvizsgáljuk, hogy a színek párosítása és elhelyezése hordozta jelentéstartalmat hogyan tudjuk tudatosan kiaknázni. Ehhez a híres amerikai művész és oktató, Josef Albers javaslatát követve színes papírt használunk.

április 18. 16.00 - 17.30: Hová fut az akvarell?
Áprilisi alkalmunkon az egyik legszebb eredményt produkáló, ám igen trükkös technikával ismerkedünk meg. Egy virágcsokor kompozíciót körbeülve megtanuljuk, hogy mennyire vizesen érdemes az akvarellt használni és hogyan aknázzuk ki a papír fehérjét profi módon a festményünkön.

május 16. 16.00 - 17.30: Impressziók
Május édes hónapjában az impresszionisták nyomába eredünk. Hogyan alkalmazták a színekkel és látással kapcsolatos ismereteiket? Mi a frissességük titka?
A tavaszt kiélvezve temperával a szabadban alkotunk.
(Rossz idő esetén a kreatív műhelyben képzeletbeli tájakat festünk.)

Kategória: Egyéb programok Művészetek
Látogatási információk

Korosztály: 16+
Időtartam: 90 perc
Maximális létszám: 10 fő
Programjegy: 6000 Ft, amely az állandó kiállítások megtekintését is magában foglalja
Találkozási pont: C épület, információs pult

Helyszín

Magyar Nemzeti Galéria
1014 , Budapest, Szent György tér 2.
Go to the institution's page