Mintarajziskola

Választható időpontokban

Jegyárak: Teljes árú program jegy: 4900 Ft., Kedvezményes: 3700 Ft (*Azon látogatóink számára, akik normál nyitva tartás alatt legalább 50% mértékű kedvezményes jegyre jogosultak.)
A 19. századi művészképzés alapja a klasszikus minták és a remekművek tanulmányozása volt. Az ifjú tehetségek szobormásolatok és mintarajzok másolásával gyakorolták a mesterséget, de még napjainkban sem ritka, hogy a képzőművészeti iskolák hallgatói alkotás és gyakorlás céljából látogatják meg kiállításainkat.

Havonta megrendezett programunkon a művésztanoncokhoz hasonlóan a kiállítótérben tanulunk rajzolni egy-egy kiválasztott műtárgy vonalainak megidézésével. 

A programon kezdőket, haladókat és profikat is szívesen látunk – a kellemes időtöltés mindenki számára garantált!

Az alkalmak során az egyszerűbb formákat megidéző szobroktól az akton át a drapériával borított emberi alak felé haladunk. A témák így részben egymásra épülnek, de a foglalkozásokba bármikor be lehet kapcsolódni.

A résztvevőket Hegedűs Alexandra képzőművész instruálja. Eszközöket (rajzbak, tábla, különböző papírok, ceruza, rajzszén) biztosítunk, de saját felszerelés használatára is van lehetőség.

 

Időpontok és témák:

  1. szept. 12. 16.00–17.30 – Alapformák
  2. okt. 10. 16.00–17.30 – Részben az egész – Torzók
  3. nov. 7. 16.00–17.30 – Lépjünk előre – A lépő alak
  4. dec. 5. 16.00–17.30 – Akt és drapéria
Kategória: Egyéb programok Művészetek
Látogatási információk

Korosztály: 16+
Maximális létszám: 10 fő
Részvételi díj: 4900 Ft
Kedvezményes: 3700 Ft (*Azon látogatóink számára, akik normál nyitva tartás alatt legalább 50% mértékű kedvezményes jegyre jogosultak.)

A jegy nem visszaváltható, de átruházható.

Találkozási pont: Főépület, információs pult

 

Helyszín

Magyar Nemzeti Galéria
1014 , Budapest, Szent György tér 2.
Go to the institution's page