Mama nézd! – Nevess!

Szeptember 08.
11:00
60 perc
Részvételi díj: 2000 Ft/alkalom, amely tartalmazza a belépődíjat is
A művészet kifejezést hallván általában komoly, elmélyült, megilletődött lelkiállapotok jutnak eszünkbe.

A nevetés talán a film és a színház esetében a legelfogadottabb, ha például egy vígjátékot nézünk. A képzőművészet kapcsán azonban ritkán jut  eszünkbe, hogy egy-egy alkotás  célja a kacagás, az állandóan elemző gondolkodás fellazítása. Az 1945 utáni magyar képzőművészetet bemutató kiállítási egységünkben olyan műtárgyakat fogunk megnézni, melyek a humorról, a „gondolatnélküliségről” és egy kicsit a groteszkről szólnak.

A síró babákat is szeretjük!

Játékos tárlatvezetésekre hívjuk azokat a kismamákat és kispapákat, akik egyévesnél kisebb babájukkal is szeretnék élvezni a művészet nyújtotta örömöket. Múzeumpedagógusként és anyaként egyaránt tapasztaltuk, hogy kevés az újdonsült szülőket megszólító múzeumi program. Olyan környezetet akartunk létrehozni, amelyben senkit nem feszélyez egy síró vagy éhes baba.

A kisbabával érkező édesanyák vagy édesapák, illetve legfeljebb egy kísérőjük, online vagy a jegypénztárnál válthatnak jegyet. Programsorozatunkra előzetes jelentkezés nem szükséges, bármikor be lehet kapcsolódni. A programon az előreköthető babahordozó, illetve kendő használatát javasoljuk. A látogatás idejére a háti hordozóval érkezőknek korlátozott számban babakocsit tudunk kölcsönözni.

Kategória: Egyéb programok
Látogatási információk

Találkozási pont: Magyar Nemzeti Galéria, C épület, információs pult

Részvételi díj: 2000 Ft/alkalom, amely tartalmazza a belépődíjat is

Időtartam: 60 perc

Maximális létszám: 20 fő

Helyszín

Magyar Nemzeti Galéria
1014 , Budapest, Szent György tér 2.
Go to the institution's page