Macskafogó – Budapest Orchestra Project feat. Jazzation

Május 02.
19:30
105 perc
Koncertterem
Jegyárak: Teljes árú belépő: 5500 Ft
Filmvetítés élőzenével Deák Tamás emlékére

Budapest Orchestra Project
Művészeti vezető és vezényel: Tompa Ábel

Jazzation
Várallyay Katus
Bolyki Sára
Kanizsa Gina
Bolyki Barnabás
Homor Máté

 

A legendás, 1986-os Macskafogó című film élőzenés vetítése a film nemrégiben elhunyt zeneszerzőjének, Deák Tamásnak az emlékére a Budapest Orchestra Project, és a Jazzation a cappella együttes előadásában. A hollywoodi sikerfilmek esetében bevett forma az élőzenés filmvetítés, itthon erre kevesebb a példa, és szakmailag is nagy kihívás egy olyan film esetében, mely még a digitális kor előtt készült. Ebben az esetben azonban Budapest Orchestra Project és a Jazzation áll a kihívás elé, és Deák Tamás eredeti, a Deák Big Band számára készült partitúráiból dolgozva létrehozzák a filmbeli megszólalás hű megközelítését. Klasszikus rajzfilm, klasszikus zenével, dalokkal – kihagyhatatlan délutáni matinéelőadás az egész család számára!

Deák Tamás 2024. április 27-én lett volna 96 éves, a Budapest Orchestra Project és a Jazzation közös Macskafogó-koncertje ezt is ünnepelte volna, ezt azonban a zeneszerző sajnos már nem érhette meg. Így a teljes rajzfilm vetítése közben a teljes filmzenét élőben bemutató koncert már csak a nagyhatású zeneszerző emléke előtt tud tisztelegni. Deák Tamás hatalmas és gazdag életművének (amelyben olyan emblematikus rajzfilmzenék szerepelnek, mint a Doktor Bubó vagy a Mézga család dalai) kiemelkedő darabja a Macskafogó, amelynek életre hívása filmtörténeti és zenetörténeti (jazztörténeti) pillanat. A rajzfilm, amelyből több generáció idéz rendszeresen zeneileg is igazi remekmű, amelyet most a Jazzation énekegyüttes és a Budapest Orchestra Project közösen ad elő, utóbbinak Tompa Ábel a művészeti vezetője és ő is vezényli a zenekart. Igazán unikális módon, hiszen miközben a vásznon látjuk a jeleneteket és a legendás karaktereket, a színpadon láthatjuk és hallhatjuk is az előadókat, amint életre keltik a mindenki által jól ismert örökzöld dalokat.

Kategória: Koncert Jazz Pop
Látogatási információk

A rendezvény ültetett, a vásárolt jegyek nem helyhez kötöttek. Beengedés érkezési sorrendben történik.

 

Kapunyitás a rendezvény előtt fél órával. 

 

ruhatár használata ingyenes és a kiállítások, rendezvények látogatása esetében kötelező. A csomagokat, bármilyen méretű hátizsákot, esernyőt és táskát kötelező a ruhatárban elhelyezni.

 

Az online megváltott belépőjeggyel, az első két óra parkolás a Múzeum Mélygarázsban ingyenes az előadás napján. Kérjük Önöket, hogy parkolójegyeiket érvényesítsék a Magyar Zene Háza információs pultjánál a koncert előtt. Az ajánlat egyéb parkolási kedvezményekkel nem összevonható. 

Helyszín

Magyar Zene Háza
1146, Budapest, Olof Palme sétány 3.
Go to the institution's page