Csoportos Liget Séták

Választható időpontokban

Séta ára: Egy fő jegyára: 1500 Ft Minimum 9 fő-től induló program
Választható tematikájú séták (háztörténeti vagy parktörténeti séta) csoportok számára.

Szeretettel várjuk Önöket vezetett városligeti barangolásainkra! A Millennium Háza tárlatvezetőinek segítségével felfedezhetik a Liget ismert helyeit és titkos zugait, megismerhetik a park történelmét, és bepillantást nyerhetnek a napjainkban is tartó fejlesztések folyamataiba. Ismerjék meg velünk a nemrégiben felújított Millennium Házát és a park évszázadokon átívelő történelmét!

 

Millennium Háza háztörténeti séta:

Az 1885-ben épült Kiállítási Műcsarnok történetéről és megújulásáról, az épület művészeti értékeiről, illetve a Millennium Háza jelenéről mesélnek tárlatvezetőink az érdeklődőknek az épület körbejárása során. A résztvevők megismerhetik a Ház történetét a kezdetektől, nyomon követve milyen utat járt be azóta az intézmény mai profilja kialakulásáig, megcsodálhatják a Zsolnay majolikákat, és érdekes anekdotákat hallgathatnak a régmúlt időkből.

 

Parktörténeti séta: 

A Liget parktörténeti séta keretein belül egy izgalmas időutazásra invitáljuk az érdeklődőket, melynek során megismerkedhetnek a Városliget történetével és, hogy milyen utat járt be a Liget az 1800-as évektől napjainkig a parkosítás és a benne található épületek fejlesztése tekintetében egyaránt.

Kategória: Program
Látogatási információk

Séták időpontja: Szombat 10:00

Időtartama: 60 perc

Belépőjegy ára: 1500 Ft

Minimum létszám: 9 fő

Maximális kapacitás: 30 fő

Kezdő helyszín: Millennium Háza

Helyszíni jegyvásárlás: Millennium Háza kasszájában

Helyszín

Városliget
1146, Budapest, Városliget
Go to the institution's page