Laposa Julcsi: Farsangi gyerekkoncert

Február 10.
10:30
90 perc
Koncertterem
Jegyárak: Teljes árú belépő: 2900 Ft
Táncos népzenei koncert

ének, hegedű: Laposa Julcsi
ének, brácsa, tekerő: ifj. Horváth Károly
brácsák, gitár, ének: Soós László
nagybőgő: Timár Márton
néptánc: Vizeli Dániel

 

Laposa Julcsi népzenész-zenei mediátor, a NÉPI hang-színek dalos kifestőfüzet sorozat szerzője egy farsangi mulatságra hívja óvodás és kisiskolás korú közönségét a Magyar Zene Házába.

Julcsi kulturális missziója a népzene mesebeli erejének megismertetése; népszokások, néphagyományok felkutatása és átörökítése az utókor számára, ahogy ő mondaná „népművelés, kultúraátadás játékosan.” Hitvallása szerint gyökereink, hagyományaink nélkül elvesznénk, így ennek ismeretét nem lehet elég korán elkezdeni.

Előadásukban az év jeles télűző népszokásait mutatják be népi hangszerek, ritmus-zajkeltő eszközök segítségével. A közös népi játékokkal, táncokkal, együtt énekléssel mindenki egy aktív program részese lesz, „ahol a hagyomány élménnyé válik”.

 

A koncertet 3 éves kortól ajánljuk. 3 éves kor felett jegy megváltása szükséges.

Kategória: Koncert Ifjúsági/családi Interaktív Tradicionális zene
Látogatási információk

A rendezvény ültetett, a vásárolt jegyek nem székhez kötöttek, helyfoglalás érkezési sorrendben történik.

 

ruhatár használata ingyenes és a kiállítások, rendezvények látogatása esetében kötelező. A csomagokat, bármilyen méretű hátizsákot, esernyőt és táskát kötelező a ruhatárban elhelyezni.

 

Az online megváltott belépőjeggyel, az első két óra parkolás a Múzeum Mélygarázsban ingyenes az előadás napján. Kérjük Önöket, hogy parkolójegyeiket érvényesítsék a Magyar Zene Háza információs pultjánál a koncert előtt.

Helyszín

Magyar Zene Háza
1146, Budapest, Olof Palme sétány 3.
Go to the institution's page