Kiállításszerdák a Ligetben!

Választható időpontokban

A Szépművészeti Múzeum állandó kiállítása és a Magyar Zene Háza időszaki kiállítása együtt, 20% engedménnyel, 8000 Ft helyett 6400 Ft-ért – csak teljes árú jegyre érvényes, kizárólag online. A megvásárolt jegyek egész napra érvényesek, kiállításonként egyszeri belépésre jogosítanak.
Két fantasztikus tárlat extra kedvezménnyel: szerdánként a Szépművészeti Múzeum állandó kiállítása és a Magyar Zene Háza időszaki kiállítása együtt.

SZÉPMŰVÉSZETI MÚZEUM – ÁLLANDÓ KIÁLLÍTÁSOK

A Szépművészeti Múzeum épülete Budapest világörökségi helyszíneihez tartozik a Hősök tere műemlék együttesének részeként, mely 1900 és 1906 között épült. A múzeum megújult öt állandó tárlata a klasszikus és egyiptomi ókortól az európai művészet és szobrászat, valamint a magyarországi művészet emlékeinek ad otthont 1800-ig bezárólag. A felújított Román Csarnok, valamint a műtárgyakkal berendezett Reneszánsz és Barokk Csarnok önmagukban is látványosság.
Audio guide szolgáltatással és kölcsönözhető családi társasjátékkal tehető még érdekesebbé a látogatás külön díj ellenében.

 

NEKÜNK ÍRTÁK A DALT! - A MAGYAR POPULÁRIS ZENE HŐSKORA ÉS TÁRSADALMI HATÁSAI, 1957-TŐL A RENDSZERVÁLTOZÁSIG

A Nekünk írták a dalt! A magyar populáris zene hőskora és társadalmi hatásai 1957-től a rendszerváltozásig című időszaki kiállítás a Zene Házához híven izgalmas technikai megoldásokkal kalauzolja a közönséget a magyar popzene első bő három évtizedén át társadalmi, politikai és szociológiai kitekintéssel. A hagyományos kiállítási eszközök mellett az időszaki kiállítótérben fellelhetőek olyan kreatív, interaktív megoldások, melyek játékosan vonják be a látogatókat a felfedezésbe.

Kategória: Kiállítás Állandó kiállítás Időszaki kiállítás
Látogatói információk

A kombinált belépő a teljes árú belépők árából 20% kedvezményt tartalmaz, kizárólag szerdai napokra érhető el 2023. szeptember 20-ig bezárólag, és csak a jegyen szereplő napon használható fel. A kedvezményes kombináció csak a ligetlpusz.hu oldalán érhető el. A két intézmény kiállítása tetszőleges sorrendben látogatható az adott napon.

Kérjük a látogatás tervezésekor vegye figyelembe a kiállítások méretét és zárási rendjét:

 

Szépművészeti Múzeum – Állandó kiállítások
https://www.szepmuveszeti.hu/jegyarak/ > Állandó kiállítások
Belépés 10.00- 17.00 között folyamatosan. A kiállítások zárása 17.30-tól indul a 3. emeletről
A legfontosabb művek megtekintéséhez egy órásra tervezett látogatás esetén a belépés javasolt időpontja légkésőbb 16:30.
Nyitvatartás és egyéb látogatási információk, látogatási szabályok:
https://www.szepmuveszeti.hu/nyitvatartas/

Magyar Zene Háza – Időszaki kiállítás: Nekünk írták a dalt https://zenehaza.hu/esemeny/idoszaki-kiallitas
Belépés 10.15-től minden óra 15 és 45 perckor lehetséges, utolsó belépési időpont: 16.15

Helyszín

Látogatóközpont
1146, Budapest, Dózsa György út
Go to the institution's page