Hargita Nemzeti Székely Népi Együttes: Katica, az örökké síró királykisasszony

Október 14.
10:30
60 perc
Koncertterem
Jegyárak: Teljes árú belépő: 2600 Ft
Zene a művészetben, művészet a zenében

rendező, koreográfus, forgatókönyvíró: Diószegi László
társrendező, koreográfus: Kelemen Szilveszter
zenei szerkesztő: András Orsolya
zenei szerkesztő: Mihó Attila
jelmez, díszlet: Bakcsi Kata
koreográfus: Kelemen Gabriella
asszisztens: Császár Ingrid
meseszöveg: Léka Géza
madrigál: Ványolós András
művészeti vezető: Szabó László
igazgató: András Mihály

Vajon mi történik az örökké nevető királylánnyal és a mindig vidám királyi udvarral, ha a világmindenség összes boszorkánya, vasorrú bábája, satrafája, csoroszlyája, hárpiája, fúriája és szipirtyója fenekedik ellenük, hogy a vesztüket akarva megalkossák a Boldogtalanság Világbirodalmát? Vajon győzedelmeskedhet-e a boszorkányok hada ellen a vidámság szeretett királya, akit a sok zötykölődéstől lépcsőhurut gyötör, ráadásul udvari bolondját is elérte a kórság, akire poétikai megbízatásának gyakorlása közben, távolba meredtében csapott le a kíméletlen költőhártya gyulladás.

A Hargita Nemzeti Székely Népi Együttes új műsora fordulatos, izgalmas mesejáték, amelyben az együttestől megszokott magas színvonalú néptánc mellett merőben új, színházi fordulatokkal is találkozhat a közönség. Boszorkányok, varázslatok, játék és kacagás, mese és valóság minden, ami a gyerekeknek és szüleiknek vidámmá és emlékezetessé teszi az előadást. Néptánc a javából, mese gyerekeknek és felnőtteknek.

Az előadás a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával jött létre.
Az együttes fenntartója Csíkszereda Városháza.

Kategória: Koncert Ifjúsági/családi Tradicionális zene
Látogatási információk

A rendezvény ültetett, a vásárolt jegyek nem székhez kötöttek, helyfoglalás érkezési sorrendben történik.

 

ruhatár használata ingyenes és a kiállítások, rendezvények látogatása esetében kötelező. A csomagokat, bármilyen méretű hátizsákot, esernyőt és táskát kötelező a ruhatárban elhelyezni.

 

Az online megváltott belépőjeggyel, az első két óra parkolás a Múzeum Mélygarázsban ingyenes az előadás napján. Kérjük Önöket, hogy parkolójegyeiket érvényesítsék a Magyar Zene Háza információs pultjánál a koncert előtt. Az ajánlat egyéb parkolási kedvezményekkel nem összevonható. 

Helyszín

Magyar Zene Háza
1146, Budapest, Olof Palme sétány 3.
Go to the institution's page