Nekünk írták a dalt! Kiállítás Exkluzív #2: Wahorn András

április 21.
18:15
165 perc
Időszaki kiállítótér
Jegyárak: Koncert belépő kiállítás megtekintéssel: 5.000 Ft/fő; Koncert belépő: 2500 Ft/fő
Wahorn András képzőművész-zenész – tágabban: multiinstrumentalista, multimédia művész, filmrendező – zenészi minőségében a Bizottság zenekarral lett a nyolcvanas évekbeli magyar undergound egyik meghatározó figurája.

Az A.E. Bizottság néven két korszakos lemezt (Kalandra fel!! - 1983, Jégkrémbalett - 1984) megjelentető zenekar vezetője szaxofonon és billentyűs hangszereken játszott. Wahorn András tehát az avantgárd, az underground kultúra felől kapcsolódik a Zene Háza magyar poptörténeti kiállításához, a Nekünk írták a dalt! A magyar populáris zene hőskora és társadalmi hatásai, 1957-től a rendszerváltozásig című tárlathoz ebben a minikoncert-sorozatban, amely az időszaki kiállítótérben zajlik.

szaxofon: Wahorn András
gitár: Kopasz Tamás


Wahorn András képzőművész-zenész – tágabban: multiinstrumentalista, multimédia művész, filmrendező – zenészi minőségében a Bizottság zenekarral lett a nyolcvanas évekbeli magyar undergound egyik meghatározó figurája. Az A.E. Bizottság néven két korszakos lemezt (Kalandra fel!! - 1983, Jégkrémbalett - 1984) megjelentető zenekar vezetője szaxofonon és billentyűs hangszereken játszott. A zenekar afféle performanszokként, a Kádár-rendszer viszonyainak kifigurázásaként tálalta nagyhatású koncertjeit. Wahorn később – miközben képzőművészként is folyamatosan dolgozott, alkotásai megtalálhatók a világ számos múzeumában – szólóban és másokkal avantgárd, experimentális kiadványokkal folytatta, élt Kanadában és az Egyesült Államokban is, később filmzenéi is számos díjat nyertek. Wahorn András tehát az avantgárd, az underground kultúra felől kapcsolódik a Zene Háza magyar poptörténeti kiállításához, a Nekünk írták a dalt! A magyar populáris zene hőskora és társadalmi hatásai, 1957-től a rendszerváltozásig című tárlathoz ebben a minikoncert-sorozatban, amely az időszaki kiállítótérben zajlik. Wahorn a Bizottsággal a kiállításban tárgyalt korszak utolsó évtizedét kapta el, a nyolcvanas évek átmeneti időszakának volt az egyik jelentős alakja. Erről és persze az adott időszakról fog beszélgetni Jávorszky Béla Szilárd rocktörténésszel, a Zene Háza Multimédiás Könyvtár és Klub szakmai munkatársával, a kiállítás társkurátorával – és persze zenélni is fog az est során.

Az exkluzív, időszaki kiállítótérben zajló eseményre erősen limitált számú néző fér be, érdemes sietni a jegyvásárlással. Az eseményre érvényes jeggyel a kiállítás a 18:15-ös sávtól látogatható, a beszélgetés és zene 19:30-tól kezdődik.

Kategória: Egyéb programok
Látogatási információk

A rendezvény ültetett, a vásárolt jegyek nem székhez kötöttek, helyfoglalás érkezési sorrendben történik.

 

ruhatár használata ingyenes és a kiállítások, rendezvények látogatása esetében kötelező. A csomagokat, bármilyen méretű hátizsákot, esernyőt és táskát kötelező a ruhatárban elhelyezni.

 

Az online megváltott belépőjeggyel, az első két óra parkolás a Múzeum Mélygarázsban ingyenes az előadás napján. Kérjük Önöket, hogy parkolójegyeiket érvényesítsék a Magyar Zene Háza információs pultjánál a koncert előtt. Az ajánlat egyéb parkolási kedvezményekkel nem összevonható. 

Helyszín

Magyar Zene Háza
1146, Budapest, Olof Palme sétány 3.
Go to the institution's page