Kurátori beavató előadássorozat a Hopp Ferenc Ázsiai Művészeti Múzeum gyűjteményeiről - 3.

Március 16.
16:00
90 perc
Schickedanz-terem
Jegyárak: Belépőjegy: 1000 Ft
Kurátori beavató előadássorozat a Hopp Ferenc Ázsiai Művészeti Múzeum gyűjteményeiről - 3. Himalájai Gyűjtemény Végh József gyűjteményi kurátor előadása

2023-ban ismét centenáriumot ünnepel a Hopp Múzeum, 1923-ban nyílt meg ugyanis az intézmény első állandó kiállítása, amely területi és kronologikus elrendezésben vonultatta fel a kínai, az indiai és a japán gyűjtemény anyagát, mintegy másfélezer tárgyat.
Ennek apropóján a 2023. év folyamán egy ünnepi előadás sorozat keretében, a kurátorok vezetésével gyűjteményről gyűjteményre bebarangoljuk Ázsiát.
Az előadásokra - a nyári időszak kivételével - minden hónap harmadik csütörtökjén kerül sor.
A sorozatnak a Szépművészeti Múzeum gyönyörű Schickedanz-terme ad otthont. A sorozatot dr. Fajcsák Györgyi igazgatónő nyitja meg a Hopp Múzeum történetét ismertető bevezető előadással. 

Kategória: Egyéb programok Ismeretterjesztés
Látogatási információk

Helyszín:

Szépművészeti Múzeum, Schickedanz-terem (1. emelet)

A programra mind online elővételben, mind a helyszínen, a Szépművészeti Múzeum jegypénztárában a program kezdete előtt lehetőség van jegyet váltani.

 Az esemény látogatói számára az első két óra parkolás a Múzeum Mélygarázsban ingyenes, amennyiben a Liget jegyrendszer felületén vásárolta belépőjét. Kérjük, érdeklődjön a múzeum információs pultjánál.

 

A MEGVÁSÁROLT JEGYEK NEM VÁLTHATÓK VISSZA ÉS NEM CSERÉLHETŐK MÁSIK IDŐPONTRA. FOGLALÁSRA NINCS LEHETŐSÉG.  Kérjük, hogy tájékozódjon előre a Látogatási szabályokról a múzeum honlapján: https://www.szepmuveszeti.hu/latogatasi-szabalyok/

Jegyek a helyszínen korlátozott mennyiségben elérhetők.

Helyszín

Hopp Ferenc Ázsiai Művészeti Múzeum
1062, Budapest, Andrássy út 103.
Go to the institution's page