Észak csillaga: Edvard Grieg mesés dallamai

Május 12.
15:00
60 perc
Multimédiás Könyvtár & Klub
Jegyárak: Teljes árú belépő: 1500 Ft
Zenetörténet és teadélután az idősebb korosztály számára

A Hangadó Senior című sorozatunkat az idősebb korosztálynak szánjuk, de persze minden érdeklődőt szeretettel várunk. A széria célja, hogy klubként működjön és egyórás interaktív időutazás keretében játékosan meséljen el a zenetörténet érdekességeiből egy-egy fejezetet.

Ezen a délutánon ismét a romantika korába kalandozunk, és Skandinávia híres szülöttje, Edvard Grieg életére és műveire pillantunk rá. Az “Észak csillagának” is nevezett művész dallamai népszerűek és ismertek, bár sokan nem tudják ki is a szerzőjük! Érdekes és fordulatos életutat tudhatott maga mögött, ismerkedjünk meg vele közelebbről!


Edvard Grieg a “Norvég zene csillagaként” emlegetett zongoraművész és zeneszerző nem szokványos zenei karriert tudhatott maga mögött. Viszontagságos kezdetek után elnyerte Henrik Ibsen és Liszt Ferenc barátságát és elismerését is. Beutazta Európát és soha nem lett hűtlen “Norvégia szelleméhez” - ahogy ő fogalmazott. Művei kedveltek, a-moll zongoraversenye a világ 10 legnépszerűbbje között van, Peer Gynt szvitjének minden tétele klasszikus zenei sláger. A mai klubdélutánunkon néhány érdes történetet tudhatunk meg Griegről, gyönyörű dallamokkal fűszerezve! Irodalom, történelem és zene. Mindez együtt élvezhető az interaktív előadáson, ahol a foglalkozás folyamán közös zenélés és kvízjáték segíti a témában való elmélyülést.

Az előadást Tápai Dóra karnagy, középiskolai tanár, a Magyar Zene Háza zenepedagógusa tartja.

Kategória: Egyéb programok
Látogatási információk

A rendezvény ültetett, a vásárolt jegyek nem székhez kötöttek, helyfoglalás érkezési sorrendben történik.

 

ruhatár használata ingyenes és a kiállítások, rendezvények látogatása esetében kötelező. A csomagokat, bármilyen méretű hátizsákot, esernyőt és táskát kötelező a ruhatárban elhelyezni.

 

Az online megváltott belépőjeggyel, az első két óra parkolás a Múzeum Mélygarázsban ingyenes az előadás napján. Kérjük Önöket, hogy parkolójegyeiket érvényesítsék a Magyar Zene Háza információs pultjánál a koncert előtt.

Helyszín

Magyar Zene Háza
1146, Budapest, Olof Palme sétány 3.
Go to the institution's page