Művészeti szakkör felnőtteknek

Választható időpontokban

Részvételi díj: 6000 ft/alkalom
Bár nem minden alkotó válik művésszé, de alkotásra mindenki képes. Az alkotás pedig az egyik legjobb mód a lelki egészségünk megőrzésére.

S bár sokan vágynak az alkotás örömére, nem igazán tudják, hogyan kezdjenek hozzá.

Szakkörünk célja, hogy ebben technikai segítséget nyújtson. Az alkalmak során megismerkedünk különféle festészeti anyagokkal és technikákkal, és a képalkotás hagyományos törvényszerűségeivel, szabályaival – melyeket hol alkalmazunk, hol felrúgunk. 

A Nemzeti Galéria csodás gyűjteményét kiaknázva minden alkalmat egy-egy nagy előd művének megvizsgálásával kezdjük, majd magunk is alkotásba fogunk a kreatív műhelyben.

 

Az alkalmakat Hegedűs Alexandra képzőművész vezeti.

 

 

Szeptemberi témánk: Színek és kontrasztok

szept. 26. 16.00–18.00

 

A festészet alapköve a szín – mondják. És valóban, a színek tudatos párosítása, elhelyezése, az arányaikkal való játék végtelen kifejezési lehetőséget rejt magában.

Szakkörünket épp ezért a színtani alapismereteink felfrissítésével kezdjük, majd a színkontrasztokat saját festményünkön is tudatosan alkalmazzuk. 

 

További témák és időpontok:

okt. 25. 16.00–18.00: Képben tér – Kompozíció

Hogyan hozza létre a tér érzetét pusztán néhány összetartó vonal? Melyek a klasszikus kompozíciós formák, és miért teremt a mellőzésük diszharmóniát?
Októberben a perspektíva és a komponálás szabályaival játszunk, amihez egyszerű eszközöket, ceruzát és filctollat használunk.

 

nov. 21. 16.00–18.00: Hagyjunk nyomot! 

Önnel is előfordult már, hogy olyan közelről fürkészett egy művet, amennyire csak lehet, mégsem sikerült rájönni, hogy hogyan készült? Most Önnek is lehetősége nyílik ilyen trükkös műveket alkotni! Novemberben igazán felszabadítjuk a kreatív énünket, és figuratív műveinket rendhagyó felületképzési és nyomhagyási technikával alkotjuk meg.

 

dec. 19. 16.00–18.00: Az absztrakció rejtelmei 

Legyen geometrikus vagy expresszív, az absztrakt festészet ezerféle arca megunhatatlan! Decemberben megismerünk párat, majd egy-két, a művészektől ellesett technikát magunk is kipróbálunk. Alkotás közben részben lemondunk az irányításról, és élvezzük a szebbnél szebb akrilszínek véletlenszerű keveredésének varázsát. Még utolsó pillanatos karácsonyi ajándékok is születhetnek!

Kategória: Egyéb programok Ismeretterjesztés Művészetek
Látogatási információk

Korosztály: 16+

Időtartam: 120 perc

Maximális létszám: 10 fő

Programjegy: 6000 Ft, amely az állandó kiállítások megtekintését is magában foglalja

Találkozási pont: C épület, információs pult

Helyszín

Magyar Nemzeti Galéria
1014 , Budapest, Szent György tér 2.
Go to the institution's page