Fanfare Ciocărlia

Szeptember 24.
19:30
90 perc
Koncertterem
Jegyárak: Teljes árú belépő: 5000 Ft
Valahol Románia északkeleti részén, a moldáv határ közelében, egy végtelennek tűnő, göröngyös út kanyarog a dombok mellett.

Olyan házak mellett, amelyeket Chagall véletlenszerűen dobott a tájba. Itt érjük el a fúvószene egyik legelképesztőbb újkori jelenségének szülőhelyét: Zece Prăjinit. Itt kezdődött a Fanfare Ciocărlia története 1996-ban 12 zenésszel. Innen hódították meg a világot tubák és tenorkürtök mélynyomású robbanásaival, amelyek a trombiták és szaxofonok vad kakofóniájával keverednek. A kelet-európai rézfúvós zene örömteli erejét 25 éve szabadították a világra, ezt a jubileumot ünneplik most aktuális turnéjukkal, amely eljut a Magyar Zene Házába is – ráadásul extra műsorral, hiszen ismét egy nemzetközi együttműködés valósul meg. A Ciocărlia által képviselt zenei világ itthoni helytartója a Fanfare Complexa, amelynek három tagja (Bede Péter – fúvós hangszerek, Salamon Soma – harmonika és Sófalvi Kiss Csaba – fúvós hangszerek) néhány dalban együtt fog zenélni a Fanfare Ciocărlia hangszereseivel.

Küldetésük komolyságát már 1998-ban, első albumuk megjelenésekor a vezető trombitás, Radulescu is előre jelezte: „csak várjatok és meglátjátok - egyszer majd a Marson fogunk játszani!” Ha erre talán még várni is kell, a nagy jelentőségű zenekar számtalan turnén, több millió kilométert tett meg, és persze Magyarországon is többször mulathattunk életteli zenéjükre. A Fanfare Ciocărlia páratlan tehetsége, ahogyan a balkáni fúvósokat a jazz, a pop és a rock elemivel fűszerezik, mindezt őrült precizitással, nyaktörő tempóban előadva. Kultikus státuszukat nem csak világzenei színpadokon alapozták meg, de a punktól a klasszikusig terjedő zenei színtereken is jól csengő név lett a Ciocărlia. Több ezer koncert és kilenc stúdióalbum után a Fanfare Ciocărlia karrierje csúcsán volt, amikor a világjárvány leállította egy időre a koncertéletet, ám a zenekar számos rajongója aktívvá vált, és anyagi támogatással és bátorító szavakkal segítette őket a régóta tervezett 25. jubileumot megünneplő album befejezésében. Az eredmény az It Wasn't Hard To Love You című album, amely egy zenei óda a Fanfare-rajongók légióinak. „Ez a legújabb fejezet egy kis faluból származó nagy zenekar történetében, egy olyan zenekaré, amely mosolyt akar csalni az emberek arcára, és egy olyan zenekaré, amely egy hosszú, éjszakába nyúló, izgalmas koncertekből álló jövőre vágyik.” A jubileumot ünneplő turné budapesti állomásán is éjszakába nyúló igazi örömkoncert várható, pláne, hogy a hazai Fanfara Complexa három tagja is beszáll a fúvósdús őrületbe.

Kategória: Koncert
Lázogatási információk

A rendezvény állóbeengedés érkezési sorrendben történik.  

 

ruhatár használata ingyenes és a kiállítások, rendezvények látogatása esetében kötelező. A csomagokat, bármilyen méretű hátizsákot, esernyőt és táskát kötelező a ruhatárban elhelyezni.

 

Az online megváltott belépőjeggyel, az első két óra parkolás a Múzeum Mélygarázsban ingyenes az előadás napján. Kérjük Önöket, hogy parkolójegyeiket érvényesítsék a Magyar Zene Háza információs pultjánál a koncert előtt.

Helyszín

Magyar Zene Háza
1146, Budapest, Olof Palme sétány 3.
Go to the institution's page