Rajzok és történetek a gräfenbergi vízgyógyintézet mindennapjairól | Dsupin Luca művészettörténész kurátori tárlatvezetése

Választható időpontokban

Jegyárak: Teljes árú jegy: 5700 Ft Kedvezményes jegy: 3600 Ft (azon látogatóink számára, akik normál nyitva tartás alatt legalább 50% kedvezményre jogosultak)

A Vincenz Priessnitz által alapított hidegvizes gyógyterápiáról elhíresült gräfenbergi fürdőben az alkotástól kimerült, gyakori fejfájásra panaszkodó Barabás Miklós majd fél évet töltött. A 29 éves festő feltett szándéka volt, hogy kizárólag a pihenésre összpontosítson. Önéletrajzából és a korabeli cikkekből mégis aktív alkotói periódusról értesülünk. Barabás gazdag életművében nem csak ezért foglalnak el különös helyet a gräfenbergi rajzok: általuk elevenednek meg előttünk a 19. századi fürdőhely épületei, vendégei és nem utolsósorban megismerkedhetünk a Priessnitz-féle terápia egyes lépéseivel is.
Barabás à Gräfenberg. Rajzok és történetek a gräfenbergi vízgyógyintézet mindennapjairól | Dsupin Luca művészettörténésznek, a Barabás-kiállítás kurátorának tárlatvezetése.

A kiállításról bővebben.

Kategória: Kiállítás Tárlatvezetés

A programon a programra érvényes jegy váltásával lehet részt venni.

 

Időtartam: 60 perc

 

Maximális létszám: 17 fő

 

Találkozási pont: C épület, információs pult

 

A jegyvásárlás online, illetve a helyszínen érkezési  sorrendben történik.

Helyszín

Magyar Nemzeti Galéria
1014 , Budapest, Szent György tér 2.
Go to the institution's page