DOME_LIVE 013 Rozsda Endre: A kékszakállú herceg vára

Május 30.
18:00
240 perc
Hangdóm
Jegyárak: Teljes árú belépő: 1000 Ft
A Hangdóm első alkalommal nyitja meg ajtaját a közönség felé vetítés helyett egy interaktív audiovizuális installáció helyszíneként.

Rozsda Endrének A kékszakállú herceg vára című Bartók-zenemű ihletésére készült festményét Maruscsák Dávid szabja a vászonra egy installáció formájában. A dómba lépve a 180 fokos vetített kép, és a térben elhelyezett tükör alá rejtett szenzorok és kamerák segítségével szó szerint részeseivé válunk Rozsda Endre képi világának, miközben Bartók Béla legismertebb operáját hallgathatjuk teresítve a vászon mögött elhelyezett 32 hangszórón keresztül. A látogató meghökkentő és gondolatindító kapcsolódásokat, viszonyulásokat fedezhet fel, élhet át, és vihet el magával.

A Rozsda Endre 110 koncerthez kapcsolódóan a Hangdóm első alkalommal nyitja meg ajtaját a közönség felé vetítés helyett egy interaktív audiovizuális installáció helyszíneként. Rozsda Endrének A kékszakállú herceg vára című Bartók-zenemű ihletésére készült festményét Maruscsák Dávid szabja a vászonra egy installáció formájában. A dómba lépve a 180 fokos vetített kép, és a térben elhelyezett tükör alá rejtett szenzorok és kamerák segítségével szó szerint részeseivé válunk Rozsda Endre képi világának, miközben Bartók Béla legismertebb operáját hallgathatjuk teresítve a vászon mögött elhelyezett 32 hangszórón keresztül. A látogató meghökkentő és gondolatindító kapcsolódásokat, viszonyulásokat fedezhet fel, élhet át, és vihet el magával.

A Rozsda Endre 110-koncerthez egy Maruscsák Dávid által megálmodott interaktív installáció is kapcsolódni fog a Hangdómban, amely Rozsda Endre művei és Bartók Béla: A kékszakállú herceg vára című alkotása köré épül. Bartók Kékszakállúja a Hangdóm különleges hangterében eddig nem hallott módon szólal meg, a vizuális körítés pedig egy Rozsda műveiből (A kékszakállú herceg vára, Az összeesküvés, Portrait Of My Father/Mother) összeállított, montázsolt, kivetített képi anyag, amiben megjelennek a látogatók képmásai is, miután belenéznek egy, a tér közepén elhelyezett tükörbe. A Rozsda festészetére jellemző, apró, részletes elemekből álló vizuális megjelenés hömpölyög a felületen, és a nézők testének 3D képmásai ezekkel az elemekkel lépnek interakcióba. Az installáció május 30-án 18:00-22:00-ig folyamatosan látogatható (és később is megtekinthető lesz egyes napokon).

A Magyar Zene Háza és a Várfok Galéria közös produkciója a Magyar Zene Napján.
partner: Várfok Galéria

A Rozsda Endre 110 – Kortárs zene és képzőművészet zenei esemény résztvevői az érvényes koncertjeggyel megtekinthetik a Hangdómban lévő installációt.

Kategória: Egyéb programok
Látogatási információk

ruhatár használata ingyenes és a kiállítások, rendezvények látogatása esetében kötelező. A csomagokat, bármilyen méretű hátizsákot, esernyőt és táskát kötelező a ruhatárban elhelyezni.

Az online megváltott belépőjeggyel, az első két óra parkolás a Múzeum Mélygarázsban ingyenes az előadás napján. Kérjük Önöket, hogy parkolójegyeiket érvényesítsék a Magyar Zene Háza információs pultjánál a koncert előtt.

Helyszín

Magyar Zene Háza
1146, Budapest, Olof Palme sétány 3.
Go to the institution's page