DOME_012 LIGETI GYÖRGY: SZIMFONIKUS KÖLTEMÉNY 100 METRONÓMRA

Választható időpontokban

Jegyárak: Teljesárú 2000 Ft, diák, nyugdíjas 1200 Ft
Ligeti György születésének 100. évfordulója alkalmából, a szerző instrukciói szerint a Hangdóm vásznán elindítjuk a 100 metronómot és a mágikus tér közepéről végighallgatjuk, ahogy a kattanások hol együtt, hogy külön-külön kifutnak az időből, elnémulásig.

Ligeti György talán egyik legismertebb szerzeménye a Szimfonikus költemény 100 metronómra, amelynek vizuális esztétikája is mély nyomot hagy abban, aki már egyszer látta. Nem véletlen, hogy ez a darab szólt akkor is, amikor végső búcsút vettek tőle. A mű hipnotikus és mély gondolatokat indít meg az időről, a létezésről, illetve az univerzummal való kapcsolatunkról. A Szimfonikus költemény egyben kritika is Ligeti György korabeli kortárs zenei közege felé, illetve a magukat annak láttató radikális zeneszerzőknek. Ligeti György születésének 100. évfordulója alkalmából, a szerző instrukciói szerint a Hangdóm vásznán elindítjuk a 100 metronómot és a mágikus tér közepéről végighallgatjuk, ahogy a kattanások hol együtt, hogy külön-külön kifutnak az időből, elnémulásig.

Kategória: Egyéb programok Hangdóm
Látogatói információk

ruhatár használata ingyenes és a kiállítások, rendezvények látogatása esetében kötelező. A csomagokat, bármilyen méretű hátizsákot, esernyőt és táskát kötelező a ruhatárban elhelyezni.

Az online megváltott belépőjeggyel, az első két óra parkolás a Múzeum Mélygarázsban ingyenes az előadás napján. Kérjük Önöket, hogy parkolójegyeiket érvényesítsék a Magyar Zene Háza információs pultjánál a koncert előtt.

Helyszín

Magyar Zene Háza
1146, Budapest, Olof Palme sétány 3.
Go to the institution's page