DOME_006 – Az intergalaktikus átjáró

Választható időpontokban

Jegyárak: Teljes árú belépő: 2000 Ft
Mire képes a Hangdóm? Mi az a térhangzás és a 360 fokos vetítés? Hegyi Barbara bemutatja.

Mire képes a Hangdóm? Mi az a térhangzás? Mit jelent a 360 fokos vetítés? Hogyan készülnek a művek egy ilyen egyedi audiovizuális rendszerre?

Tengernyi kérdés, melyekre ezúttal vetítés formájában érkeznek a válaszok, mégpedig úgy, hogy maga a Hangdóm szólítja meg – Hegyi Barbara színművész hangján – és kalauzolja a közönséget egy mesés utazáson, a dómban jelenleg is futó tartalmak részleteinek felhasználásával. Ez a kisfilm részben azt szeretné bemutatni, hogy az alkotók milyen sokféleképpen használhatják fel az ide beépített technikát, részben pedig azt, hogy a nézők milyen műfaji sokszínűséggel ismerkedhetnek meg ezen a helyen. Megtapasztalhatják például, hogy mit eredményezhet, hogy szinkronban van a kép és a hang, illetve milyen az, amikor a vizuális tartalom adott pillanatban, azonnal képes reagálni a hangra, a zenére. 
A Liszt Ferenc Repülőtérről induló virtuális utazás során tehát a látogatók játékosan ismerhetik meg a Hangdóm összetett rendszerét, és az abban rejlő lehetőségeket.

A Hangdómra szőtt új tartalom művészeti kurátora Mándli Endre Vazul, a történet írója-rendezője Néder Panni és az összeállítás hangmérnöke Zányi Tamás, a Saul fia című Oscar-díjas film többszörösen és nemzetközileg is elismert hangmérnöke. A vizuális tartalmat Batta Gáspár és Juhász András készítette. 

A „Hangdóm: az intergalaktikus átjáró” című vetítést a BrainBar 2022 keretében a Budapest Airporttal együttműködve mutatja be a Magyar Zene Háza, és ezután bekerül a naponta látható tartalmak közé. 

Kategória: Egyéb programok Hangdóm
Látogatási információk

ruhatár használata ingyenes és a kiállítások, rendezvények látogatása esetében kötelező. A csomagokat, bármilyen méretű hátizsákot, esernyőt és táskát kötelező a ruhatárban elhelyezni.

Az online megváltott belépőjeggyel, az első két óra parkolás a Múzeum Mélygarázsban ingyenes az előadás napján. Kérjük Önöket, hogy parkolójegyeiket érvényesítsék a Magyar Zene Háza információs pultjánál a koncert előtt.

Helyszín

Magyar Zene Háza
1146, Budapest, Olof Palme sétány 3.
Go to the institution's page