Családi vasárnap - Vízipók és barátai bemutató program a Millennium Házánál

Szeptember 24.
10:00
120 perc
Jegyárak: 2000 Ft/gyerek; 500 Ft/szülő ill. kísérő
Tartalmas hétvégi családi szórakozás a Ligetben! Változatos programokkal várunk kicsit és nagyot vasárnap délelőttönként a Millennium Háza / NEO Kortárs Művészeti Térbe.

Hazai tavaink, folyóink ízeltlábú-világát kevéssé ismerik az emberek. A vízi élővilág képviselői közül a halak, békák, a vízisikló és a mocsári teknős még csak-csak ismertek a legtöbb természetjáró számára, azonban a vízi gerinctelen állatok birodalma sokak számára teljesen ismeretlen. Pedig nekünk, magyaroknak nagy szerencsénk van, hiszen épp ezeket a vízi lényeket mutatja be nekünk a Vízipók-csodapók rajzfilmsorozat!

Szeptember 24.-én délelőtt most egy interaktív vízi élővilág bemutató keretében ismerhetjük meg Vízipók barátait! Számos élő, hazánkban őshonos vízi rovarral, és más gerinctelen állatokkal ismerkedhetünk meg testközelből. Ezek az állatok kiemelten fontosak vizeink természetességének szempontjából, egyes fajok bioindikátorok, és csak az oxigénben dús, tiszta vizekben élnek meg!

Fedezzük fel a molnárkák, víziskorpiók, csiborok, csigák, kagylók és szitakötők világát együtt, szeptember 24.-én a Városligetben, a Millennium Házánál!

Programvezető: Mészáros Ádám az ELTE TTK Környezettudományi Doktori Iskola PhD hallgatója, egyben az Ökológiai Kutatóközpont Vízi Ökológiai Intézetének tudományos segédmunkatársa, a rovarok nagy rajongója. Tudományos kutatómunkája mellett nagy hangsúlyt fektet a környezeti nevelésre és a természetismereti bemutatókra. 10 éve aktívan mutatja be a rovarvilág különlegességeit ismeretterjesztő programjain.

Kategória: Családi programok 6-12 éves korig
Látogatási információk
A program látogatói számára az első két óra parkolás a Múzeum Mélygarázsban ingyenes. A kedvezmény igénybevételéhez érvényesítése parkoló- és kiállításjegyét a Millennium Háza pénztárában.
 
Ajánlott korosztály: 6-12 év
Maximum létszám: 25
Helyszín

Millennium Háza I NEO Kortárs Művészeti Tér
1146, Budapest, Olof Palme sétány 1.
Go to the institution's page