Családi vasárnap - Szemléletformáló foglalkozás a Vakok kertjében

április 16.
10:00
120 perc
Jegyárak: 2000 Ft /szülő-gyerek 500 Ft / minden további szülő és gyerek
Tartalmas hétvégi családi szórakozás a Ligetben! Változatos programokkal várunk kicsit és nagyot vasárnap délelőttönként a Millennium Háza / NEO Kortárs Művészeti Térbe.

Szeretettel várunk mindenkit a Millennium Háza és a Vakok Iskolája közös szervezésében a városligeti Vakok kertjében tartandó szemléletformáló foglalkozásra, melynek fő célja, hogy az egészséges gyermekek közelebbről ismerhessék meg a látássérültek életét. A játékos foglalkozásokon a résztvevők lefedett szemmel, saját élményeken keresztül betekintést nyerhetnek a látássérültek mindennapi tevékenységeit megkönnyítő segédeszközök, a Braille írás-olvasás világába, valamint izgalmas (illatos és lábbal tapintható) kihívások elé nézhetnek a kert gyógynövényeinek és különböző érdekes talajtípusainak köszönhetően. Mindemellett személyesen találkozhatnak látássérült emberekkel, akikkel őszintén beszélgethetnek az őket érintő problémákról, nehézségekről, de arról is, miként élhet egy látássérült személy a fogyatékossága által állított korlátok ellenére is kiegyensúlyozott, tartalmas életet. Szeretnénk elősegíteni mindezzel a gyermekek látássérültekhez való pozitív viszonyulását, annak a szemléletmódnak a kialakítását, amellyel elsősorban emberként tudnak tekinteni a látássérültekre, akiknek az életében a fogyatékosságuk csupán az egyik meghatározó (sok területen más életet eredményező) tényező.

Kategória: Családi programok 6-12 éves korig
Látogatási információk

A program látogatói számára az első két óra parkolás a Múzeum Mélygarázsban ingyenes. A kedvezmény igénybevételéhez érvényesítése parkoló- és kiállításjegyét a Millennium Háza pénztárában.

Helyszín

Millennium Háza I NEO Kortárs Művészeti Tér
1146, Budapest, Olof Palme sétány 1.
Go to the institution's page