CSONTVÁRY 170

Választható időpontokban

Jegyárak: Teljes árú belépő 4800 Ft, 50%-os belépő 2400 Ft. Engedményes belépők keddtől péntekig: hétközi teljes árú belépő: 4400 Ft, hétközi 50%-os belépő: 2200 Ft. Díjtalan belépőjegy kizárólag a helyszínen érhető el a látogatáskor.
Közös kiállítással emlékeznek a 170 éve született Csontváry Kosztka Tivadarra Budapesten és Pécsett.

170 éve született Csontváry Kosztka Tivadar, az évfordulót közös kiállítással ünnepli a Szépművészeti Múzeum-Magyar Nemzeti Galéria és a pécsi Janus Pannonius Múzeum. A festőgéniusz műveit legnagyobb számban őrző két közgyűjtemény anyagából összeállított tárlat a Bartók Tavasz Nemzetközi Művészeti Hetek keretében április 13-án a Szépművészetiben nyílik meg, ahol három hónapig lesz látható. Az életművet átfogóan bemutató közös kiállítás augusztusban érkezik Pécsre, az idén 50 éves Csontváry Múzeumba. A közös tárlatot szintén három hónapig láthatja a városban a nagyközönség. A mintegy 40 művet felvonultató kiállítás tisztelgés a magyar festészet történetének egyik legeredetibb és legismertebb alkotója előtt.

A Szépművészeti Múzeumban utoljára 60 évvel ezelőtt, 1963-ban nyílt kiállítás Csontváry műveiből, a baranyai vármegyeszékhelyen pedig a Csontváry Múzeumban látható alkotások első alkalommal egészülnek ki a fővárosi gyűjteményben őrzött művekkel. A két intézmény egyesített gyűjteményének köszönhetően együtt lesz látható Csontváry híres Önarcképe és Magányos cédrusa, a nagy méretű Taorminai görög színház romjai című alkotása és a Nagy Tarpatak a Tátrában című festménye, ahogy a Zarándoklás a cédrusokhoz Libanonban és a Jajcei vízesés című művek is. 

Hétvégi hosszabb nyitvatartás a Csontváry 170 kiállításon
szombati és vasárnapi napokon, valamint május 1-jén és május 29. Pünkösd hétfőn
BELÉPÉS: 09.00–17.00, ZÁRÁS: 17.45
Az állandó kiállításokra belépés a szokott rend szerint: 10.00–17.00 között

 

Amíg a pécsi múzeum Csontváry művei a fővárosban vendégeskednek, a két intézmény együttműködésének köszönhetően egy Toulouse-Lautrec alkotásaiból válogatott kiállítást láthatnak a Janus Pannonius Múzeumban. A Szépművészeti gyűjteményében őrzött gazdag  anyagból 2014-ben, a mester születésének 150. évfordulóján nyílt tárlat a fővárosban, amelynek több mint százezer látogatója volt, de az elmúlt években nagy sikerrel mutatkozott be a különleges kollekció Rómában és Pekingben is.

A közös kiállítások után a pécsi Csontváry Múzeum megszépülve, a korábbi tárlattal várja látogatóit.

Kategória: Kiállítás Időszaki kiállítás
Látogatási információk

Válassza hétközi kedvezőbb árú belépőinket keddtől péntekig!

Hétközi teljes árú belépő: 4400 Ft

Hétközi 50%-os kedvezményes belépő: 2200 Ft

NYÁRI ÉLMÉNYEK ITTHON – CSONTVÁRY 170 belépőjegye mellé vásárolja meg a Magyar Nemzeti Galéria GULÁCSY. NA’Conxypan hercege című tárlatára is a jegyét, és a CSONTVÁRY 170 jegyét 20% kedvezménnyel kapja.
Az ajánlat a teljes árú jegyekre érvényes.

 

A kiállítás belépői egy adott napra és egyórás idősávokra szólnak. Ez  a látogató érkezésének várható időpontjára vonatkozik, de nem garantálják az azonnali bejutást, illetve nem korlátozzák a látogatás időtartamát.

A jeggyel az aznap nyitva tartó minden tárlat látogatható.

Hétvégi hosszabb nyitvatartás a Csontváry 170 kiállításon


szombati és vasárnapi napokon, valamint május 29 -én Pünkösd hétfőn
BELÉPÉS: 09.00–17.00, ZÁRÁS: 17.45
Az állandó kiállításokra belépés a szokott rend szerint: 10.00–17.00 között

 

Az itt vásárolt belépőkkel érkezők számára az első két óra parkolás a Múzeum Mélygarázsban ingyenes. Kérjük, érdeklődjön a múzeum információs pultjánál.

 

A MEGVÁSÁROLT JEGYEK NEM VÁLTHATÓK VISSZA ÉS NEM CSERÉLHETŐK MÁSIK IDŐPONTRA. FOGLALÁSRA NINCS LEHETŐSÉG.  Kérjük, hogy tájékozódjon előre a Látogatási szabályokról a múzeum honlapján: https://www.szepmuveszeti.hu/latogatasi-szabalyok/

A Szépművészeti Múzeum kérésére a Liget+ kedvezmény kizárólag az első vásárlására vonatkozik, a teljes árú jegy árából!

Jegyek a helyszínen is elérhetők korlátozott mennyiségben.

 

A kiállítás időtartama:

2023. április 14. – 2023. július 16.

Helyszín

Szépművészeti Múzeum
1146, Budapest, Dózsa György út 41., Hősök tere
Go to the institution's page