Cezanne-tól Malevicsig - Árkádiától az absztrakcióig

Választható időpontokban

Jegyárak: Teljes árú belépő 3800 Ft, kedvezményes jegy 1900 Ft, díjtalan belépésre jogosító belépőjegy kizárólag a helyszínen érhető el.
A tárlat Paul Cezanne és több jelentős, klasszikus avantgárd művész műveinek kapcsolódási pontjait vizsgálja. A mintegy százhúsz műtárgyat bemutató tárlatra jelentős gyűjteményekből is érkeztek remekművek.

Cezanne életműve a modern művészet egyik alappillére, a kompozícióval, a látvánnyal és a valóság megragadásával kapcsolatos munkássága 1885 után az avantgárd törekvések kiindulópontja lett. A kiállítás nem hatástörténeti bemutató, hanem a nagy aixi mester és halálát követően az orosz, holland, német, magyar konstruktív/konkrét irányzatok sokrétű, szellemi és formai kapcsolódási pontjait vizsgálja. Cezanne munkái mellett a De Stijl mestereinek, az orosz avantgárd művészeinek és a Bauhausban is dolgozó alkotóknak a munkáival találkozhat a közönség. A több mint százhúsz festményt, szobrot, rajzot, vízfestményt, sokszorosított grafikát bemutató tárlatra a múzeum saját anyaga mellé a világ mintegy negyven jelentős gyűjteményéből kölcsönözött remekműveket. A tárlat megnyitására megjelenő, magyar és angol nyelvű katalógus szerzői között a múzeum munkatársai mellett amerikai, angol, francia, orosz, svájci és német szaktekintélyek szerepelnek.

 

Az oldalunkon elérhető Szépművészeti Múzeum belépőjegyek e-díj felszámítása nélkül, további kedvezményekkel érhetők el. Autóval érkező látogatóink számára a kényelmes látogatást többek közt a Múzeum Mélygarázsban biztosított kétórás térítésmentes parkolás biztosítja. Liget+ tagok számára 10% kedvezménnyel vásárolható meg valamennyi belépőjegy. 

Kategória: Kiállítás
Látogatói inkformációk

A kiállítás belépői egy adott napra és egyórás idősávokra szólnak. Ez  a látogató érkezésének várható időpontjára vonatkozik, de nem garantálják az azonnali bejutást, illetve nem korlátozzák a látogatás időtartamát. A jegyekkel az állandó tárlatok is látogathatók. Másik időszaki kiállítás együttes látogatására kombinált belépő váltható online, vagy kiegészítőjegy vásárolható a helyszíni pénztárakban.

 

A jegyet az Információs pultnál kérjük bemutatni.

 

Az online vásárolt belépőkkel érkezők számára az első két óra parkolás a Múzeum Mélygarázsban ingyenes. Kérjük, érdeklődjön a múzeum információs pultjánál.

 

Jegyek ezen a felületen a látogatás előtt 2 nappal válthatók legkésőbb. További lehetőségek a Szépművészeit Múzeum weboldalán.

Helyszín

Szépművészeti Múzeum
1146, Budapest, Dózsa György út 41., Hősök tere
Go to the institution's page