Bourbon Ensemble - Barokk karácsony

December 18.
19:30
90 perc
Koncertterem
Jegyárak: Teljes árú belépő: 4000 Ft
Mesélj nekem, Daphné! - Erdei lények világa Purcell, Vivaldi és Couperin művein keresztül

A 'Mesélj nekem, Daphné' című műsor a barokk álarcok koncepciója alapján készült: a különböző dallamok és témák olyan hangulatot teremtenek, amely a közönséget egy új zenei világba repíti. A BOURBON együttes a barokk mitológiai helyszíneibe vezeti a hallgatóságot. Daphné, a nimfa, akinek babérfává kellett átalakulnia, hogy megmeneküljön Apollóntól, a barokk számos kompozíciójának fő ihletője. Ugyanúgy mint Farnaby vagy van Eyck egy-egy kompozíciója, a hangversenyen elhangzó program is egy zenei erdőt fest a nimfa köré. Daphné mellett Antonio Vivaldi fülemüléje énekel csodálatos hangján, purcelli hattyúk úsznak el mellettük, és mindeközben Boësset Éjszakai szimfóniája is hallható. A Francois Couperin által komponált 'L'apotheose de Corelli' című trió-szonáta által a Parnasse-hegyre érkezünk, ahol maga Apolló, a zene és a művészetek istene lakik.

A BOURBON együttes a zsenialitást, a virtuozitást és a tudást ötvözi. Mindhárom pillér egyesül minden szólistában, aki tagja ennek a fiatal együttesnek. A művészeti vezető, Manuela Maria Mitterer, a megfelelő hangzás megteremtésének határait feszegeti, az aktualitásokra fókuszáló műsorokat hoz létre, miközben elengedhetetlenül figyel a zenei és történelmi megalapozottságra. A BOURBON jellege a sokoldalúságban és mély elhivatottságban rejlik. 2019-ben az együttes a Dresdner Musikfestspiele-en debütált.

Kategória: Koncert
Látogatási információk

A rendevény ültetett, a vásárolt jegyek nem székhez kötöttek, helyfoglalás érkezési sorrendben történik.

 

ruhatár használata ingyenes és a kiállítások, rendezvények látogatása esetében kötelező. A csomagokat, bármilyen méretű hátizsákot, esernyőt és táskát kötelező a ruhatárban elhelyezni.

 

Az online megváltott belépőjeggyel, az első két óra parkolás a Múzeum Mélygarázsban ingyenes az előadás napján. Kérjük Önöket, hogy parkolójegyeiket érvényesítsék a Magyar Zene Háza információs pultjánál a koncert előtt.

Helyszín

Magyar Zene Háza
1146, Budapest, Olof Palme sétány 3.
Go to the institution's page