Menny és pokol között - Hieronymus Bosch rejtélyes világa

Választható időpontokban

Jegyárak: Teljes árú belépő 4400 Ft, kedvezményes jegy 2200 Ft, díjtalan látogatásra jogosító belépőjegy kizárólag a helyszínen érhető el.
A kiállítás közel kilencven műalkotással – köztük tíz saját kezű festménnyel, ami a mester teljes festői életművének közel felét teszi ki – mutatja be azokat az örök emberi témákat, amelyeket Bosch oly eredeti módon fogalmazott meg műveiben.

Az európai festészet egyik legnagyobb hatású és legemblematikusabb életművét megalkotó németalföldi mester, Hieronymus Bosch (1450 körül – 1516) művészetét mutatja be a Szépművészeti Múzeum április 9-én nyíló kiállítása. A budapesti tárlaton, amely nemcsak Közép-Európa valaha volt legnagyobb kiállítása lesz Bosch műveiből és művészetéről, de a teljes nemzetközi múzeumi világot tekintve is az elmúlt fél évszázad egyik legjelentősebb Bosch-tárlatának ígérkezik, közel kilencven műalkotással találkozhat a nagyközönség. Bosch különleges világát megelevenítő, a késő középkor szellemi és vizuális kultúráját megidéző tárlaton a németalföldi mester teljes festői életművének közel felét, tíz saját kezű festményt – köztük a bruggei Utolsó ítélet-triptichont, A bolondok hajóját (Párizs, Musée du Louvre), a Királyok imádását (New York, Metropolitan Museum of Art), a Szent János Patmosz szigetént (Berlin, Gemäldegalerie) vagy az Ecce Homót (Frankfurt, Städel Museum) – állít ki a múzeum.

Kategória: Kiállítás Időszaki kiállítás
Látogatási információk

A kiállítás belépői egy adott napra és egyórás idősávokra szólnak. Ez  a látogató érkezésének várható időpontjára vonatkozik, de nem garantálják az azonnali bejutást, illetve nem korlátozzák a látogatás időtartamát.

A jegyekkel aznap az állandó tárlatok is látogathatók. (Hétfőn az állandó tárlatok zárva tartanak.) 2022 július 16-17-én az állandó tárlatok zárva tartanak.

 

A kiállítás látogatói számára az első két óra parkolás a Múzeum Mélygarázsban ingyenes, amennyiben a Liget jegyrendszer felületén vásárolta belépőjét. Kérjük, érdeklődjön a múzeum információs pultjánál.

 

A MEGVÁSÁROLT JEGYEK NEM VÁLTHATÓK VISSZA ÉS NEM CSERÉLHETŐK MÁSIK IDŐPONTRA. FOGLALÁSRA NINCS LEHETŐSÉG.

A Szépművészeti Múzeum időszaki kiállításaira váltott jegyek esetében a Liget+ kedvezmény kizárólag az első vásárlására vonatkozik, a teljes árú jegy árából!

Jegyek a helyszínen korlátozott mennyiségben elérhetők.


A kiállítás időtartama:
2022. április 9. – július 17.

Helyszín

Szépművészeti Múzeum
1146, Budapest, Dózsa György út 41., Hősök tere
Go to the institution's page