BJC Bigband – Tribute to Maynard Ferguson vendég: Louis Dowdeswell, Ryan Quigley

Május 27
20:00
90 perc
Koncertterem
Jegyárak: Teljes árú belépő: 3000 Ft
A BJC Big Bandet 2017-ben hívta életre Csizmadia Dávid trombitás, az együttes a Budapest Jazz Club házi nagyzenekara.

A formáció minden fellépését ünnepi örömzeneként éli meg, különösen így lesz ez, amikor a világ vezető trombitásai közül Ryan Quigleyvel és Louis Dowdeswell-lel lépnek fel a kanadai trombita-nagyság, Maynard Ferguson előtt tisztelgő koncerten a Magyar Zene Házában.

 

A BJC Bigband egy klasszikus örömzenekar, hiszen a mindenféle más formációban aktív és keresett muzsikusoknak minden közös BJC Bigband-es fellépés a nagyszabású együtt zenélésekről szól. A zenekar rövid pályafutása alatt játszott már a világ vezető lead trombitásai közül Eric Miyashiróval, Louis Dowdeswell-lel, Ryan Quigley-vel és Andy Greenwooddal. De adtak már teltházas koncertet a svéd multiinstrumentalistával, Gunhild Carlinggal, amelynek felvétele hamarosan lemezen is megjelenik. A BJC Bigband közreműködött a nézettségi rekordokat döntögető tévésorozat, a Squid Game zenei felvételein is. Ezúttal Louis Dowdeswell és Ryan Quigley a két nemzetközi sztárvendég, a műsor pedig Maynard Ferguson előtt tiszteleg. A kanadai trombitás és zenekarvezető már az ötvenes években hangszere egyik legjobbja volt, klasszikus jazzlemezek mellett számtalan filmzenéről is ismerhetjük játékát, amely előtt a BJC-vel tiszteleg az Egyesült Királyság egyik legkeresettebb lead- és jazz-trombitása Ryan Quigley – és a szintén brit, szintén remek Louis Dowdeswell.

 

Kinek ajánljuk? A bigband jazz kedvelőinek; a trombitazene rajongóinak; örömzene-fanoknak.

Kategória: Koncert
Látogatási információk

A rendezvény állóbeengedés érkezési sorrendben történik.

 

ruhatár használata ingyenes és a kiállítások, rendezvények látogatása esetében kötelező. A csomagokat, bármilyen méretű hátizsákot, esernyőt és táskát kötelező a ruhatárban elhelyezni.

 

Az online megváltott belépőjeggyel, az első két óra parkolás a Múzeum Mélygarázsban ingyenes az előadás napján. Kérjük Önöket, hogy parkolójegyeiket érvényesítsék a Magyar Zene Háza információs pultjánál a koncert előtt.

Helyszín

Magyar Zene Háza
1146, Budapest, Olof Palme sétány 3.
Go to the institution's page