Becca Stevens (USA)

Október 15.
19:30
90 perc
Koncertterem
Jegyárak: Teljes árú belépő: 3900 Ft
Megtörhetetlen pozitivitás, kalandos inspirációk és hajthatatlan alkotóerő egy elbűvölő mosoly mögött.

Becca Stevens hároméves korától énekel együttesekben, tanulja ki az újabb hangszerek fortélyait és ontja magából a sokszínű zeneszámokat. A tavaly Grammy-jelölést bezsebelő fiatal énekesnő pályája műfajok egész tárházát gyúrja össze sajátos egésszé, a pop, jazz, funk, indie rock irányoktól az Appalache-hegységbeli folkig. A hazai közönség most új albumának premierje előtt hallhatja az énekes-zeneszerző legújabb számait, a megszokottnál is intimebb hangszerelésben.

Az észak-karolinai születésű énekesnő kisgyerekként kezdte a turnézást: szülei és testvérei oldalán utazták be a régiót Tune Mammals nevű együttesükkel, hároméves korában pedig már első albumán is énekelt. Zenei elhivatottsága onnantól erős löketet kapott, tanult játszani hegedűn, zongorán, furulyán is, mielőtt megállapodott a klasszikus gitárnál. Mára sorra falja a húros hangszereket: ugyan az őszi koncerten csak gitáron hallhatjuk, az ukulelét és a dél-amerikai charangot is mesterien forgatja. Elhivatott és őszinte zeneszerző, a kezdetektől komolyan veszi minden alkotói feladatát. Első valódi zenekarát végzősként, Becca Stevens Band néven hívta életre 2006-ban, a közös munka pedig olyannyira termékeny volt, hogy 2007-es záróvizsgáján kizárólag saját számokat játszott. A záróvizsga anyagából a következő évben Tea By Sea címmel jelent meg az együttes, egyben Becca első, saját albuma. Azóta egyre komolyabb körökben mozog, vendégzenészként a legelőkelőbb körökben kezd megfordulni. Az utóbbi években játszott Esperanza Spalding, Jacob Collier, Brad Mehldau, Ambrose Akinmusire vagy Dayna Stephens oldalán is, de a Snarky Puppyval is komoly együttműködése volt. 19 albumom szerepel közreműködőként, ebből a legfontosabb David Crosby 2016-os Lighthouse albuma. Egy évvel később a Downbeat Magazin már a legjobb feltörekvő énekesnőként írt róla.
A menetelés azóta csak izmosodik, a Becca Stevens Band három albuma után saját néven adta ki az angolszász uralkodónők által inspirált Regina című lemezt. Ezt követte 2020-ban, a járvány kitörése előtt a WONDERBLOOM, amelynek a turnéját ugyan elmosta a covid, a Slow Burn című számáért viszont Grammy-jelölést kapott 2021-ben. Együttműködőként legalább ennyit dolgozik, a Secret Trioval lemezt adtak ki, az Attacca Quartettel pedig férje oldalán zenél. Budapestre idén ősszel érkezik először, legújabb albumuk bemutatása előtt egy európai turné keretében. A magyar közönség így exkluzív módon, még a lemez megjelenése előtt több vadonatúj számot is meghallgathat, egy intimebb, érzékenyebb hangszerelésben. A koncerten Stevens gitárjátéka és énekhangja mellett a Becca Stevens Band két másik oszlopos tagját hallhatjuk: Chris Tordini a nagybőgőjét, Jordan Perlson pedig a dobokat fogja megszólaltatni.

Kategória: Koncert
Látogatási információk

A rendezvény ültetett, a vásárolt jegyek nem székhez kötöttek, helyfoglalás érkezési sorrendben történik.

 

ruhatár használata ingyenes és a kiállítások, rendezvények látogatása esetében kötelező. A csomagokat, bármilyen méretű hátizsákot, esernyőt és táskát kötelező a ruhatárban elhelyezni.

 

Az online megváltott belépőjeggyel, az első két óra parkolás a Múzeum Mélygarázsban ingyenes az előadás napján. Kérjük Önöket, hogy parkolójegyeiket érvényesítsék a Magyar Zene Háza információs pultjánál a koncert előtt.

Helyszín

Magyar Zene Háza
1146, Budapest, Olof Palme sétány 3.
Go to the institution's page