Inspiráló! – Barokk kódfejtés

Május 27
16:00
150 perc
Jegyárak: A foglalkozás díja: 6000 Ft/alkalom; bérlet: 25 000 Ft/öt alkalom
Inspiráló! múzeumi rajzszakkör felnőtteknek

Remekművek a múzeumban, alkotás képzőművésszel, rajzleckék művészettörténeti kontextusban!

A foglalkozások kis művészettörténeti bevezetővel indulnak, a résztvevők szemügyre veszik a különböző korszakok speciális ábrázolásmódjait és képzőművész vezetésével saját alkotást készítenek.

Az öt alkalomból álló szakkörön mindig más művészettörténeti korszakot dolgozunk fel: az ókori Egyiptom művészetétől eljutunk egészen a 17. századi barokk festményekig. A foglalkozások kis művészettörténeti bevezetővel indulnak, a résztvevők szemügyre veszik a különböző korszakok speciális ábrázolásmódjait és képzőművész vezetésével saját alkotást készítenek.

 

május 27. (16.00–18.30)

Barokk kódfejtés

Európai művészet 1600–1700 című kiállítás

 

Ínycsiklandó gyümölcsök, illatos virágok, luxustárgyak! – A csendélet a művészek egyik kedvenc műfaja. Vajon miért? Mi lehet a tárgyak üzenete? Sejtetnek valamit, vagy egy-egy csendélet csak szemkápráztató játék, bravúros mesteri fogások tárháza? Művészettörténeti bevezetőnkből minden kiderül a szimbólumok, titkos jelentések világáról.

Alkotás Kun Fruzsina képzőművésszel
A barokk mesterek műveinek segítségével csendéletet készítünk. Ez remek alkalmat kínál a sokféle forma, szerkezet, szín, fény/árnyék, reflexek ábrázolásának gyakorlására.

 

Helyszíni jegyvásárlásra csak akkor van mód, ha előtte értesít bennünket a muzeumpedagogia@szepmuveszeti.hu e-mail címen és megerősítő visszajelzést kap tőlünk. (Tárgy: Inspiráló! szakkör)

Kategória: Program
Látogatási információk

Létszám: legfeljebb 10 fő

A szakkör díja: 6000 Ft/alkalom

Ötalkalmas bérlet: 25 000 Ft/öt alkalom

Találkozási pont: Szépművészeti Múzeum, Dózsa György úti porta

A kiscsoportos foglalkozáson 10 főnél több embert nem tudunk fogadni. Aki mind az öt alkalmon részt szeretne venni, kérjük, biztosítsa helyét bérletvásárlással.

Jegy- és bérletvásárlás online lehetséges.

Bérlet: 5 db jegy egyszerre történő megvásárlása kedvezményes áron. Válassza ki egymás után a foglalkozásokat, mindegyik foglalkozásnál 1-1 jegyet tegyen a kosarába.

Helyszíni jegyvásárlásra csak akkor van mód, ha előtte értesít bennünket a muzeumpedagogia@szepmuveszeti.hu e-mail címen és megerősítő visszajelzést kap tőlünk. 

Helyszín

Szépművészeti Múzeum
1146, Budapest, Dózsa György út 41., Hősök tere
Go to the institution's page