A Gyűjtő Háza

Választható időpontokban

Jegyárak: Teljes árú belépő: 10.000 Ft
A ResoArt Villa a szecessziós építészet egyik kiemelkedő műalkotása, ahol az ország egyik legnagyobb Zsolnay magángyűjteménye kap helyet, megfűszerezve egy elhivatott műgyűjtő személyiségével.

Budapest szecessziós építészetének az egyik gyöngyszeme a Kőrössy Albert által 1899-ben tervezett ResoArt villa, amelynek homlokzatát dús ornamentika díszíti és megmozgatott falsíkok tagolják. A házba belépve megcsodálhatjuk Róth Miksa, a szecessziós magyar üvegművészet legnagyobb mesterének műhelyében készült üvegablakot, amely javarészt eredeti állapotban vészelte át az elmúlt század viszontagságait.

A vezetéseken nemcsak a közkedvelt szecesszió korszaka és a különböző művészeti ágak kerülnek napirendre, hanem szó lesz a Zsolnay családról is, amely 150 éve létrehozott egy olyan magyar márkát, amely ma is világhírű, és a nevéhez kötődnek a világ nagy aukciós árverésein gazdát cserélő legkeresettebb műtárgyak.

Mindehhez kapcsolódik a gyűjtő személyisége, aki abba a titokba avatja be az érdeklődőket, hogy az értékmegőrzés milyen szerepet tölt be az életében, milyen motivációval újította fel a villát és hozta létre a különleges gyűjteményt, milyen forrásokból származnak a tárgyak, melyik a kedvence, és miért nem adott még el semmit.

Élvezze a gyűjtő vendégszeretetét, tartson velünk ennek a különleges, rejtett kincsnek a felfedezésében!

Kategória: Kiállítás Tárlatvezetés
Látogatási információk

A séta a Városligeti fasor 47 előtt kezdődik.

A ResoArt Villában meghirdetett tárlatvezetésekre a belépőjegyeket előzetesen online, a Liget+ oldalán lehet megvásárolni az adott idősávban rendelkezésre álló helyek függvényében.

A megvásárolt jegy kizárólag az adott idősávban meghirdetett program alkalmával használható fel, másik időpontra át nem átfoglalható. Kérjük, tájékozódjon előre, a Látogatói Szabályzat elérhető a ResoArt honlapján (www.resoart.hu).

A ResoArt Villa csak az előzetesen meghirdetett programok alkalmával tart nyitva.

A séta kül- és beltéren kerül megrendezésre, ezért az időjárásnak megfelelő öltözet és kényelmes lábbeli viselete javasolt. A ruhatár használata ingyenes és a kiállítások, rendezvények látogatása esetében kötelező. A csomagokat, bármilyen méretű hátizsákot, esernyőt és táskát kötelező a ruhatárban elhelyezni.

A házban a kiállítóterek egy része lépcsőn keresztül érhető csak el, a ház nem akadálymentesített.

A tárlatvezetés és a kiállítás 10 éves kortól látogatható.

A programra online megváltott belépőjeggyel, az első két óra parkolás a Múzeum Mélygarázsban ingyenes az adott napon. Parkolójegyeiket, a ResoArt Villába érkezés előtt a Látogatóközpontban, a Zene Házában vagy a Millennium Házában lévő kollégáknál tudják érvényesíteni, a program kezdete előtt. A kedvezmény az esemény napján egyszeri be- és kihajtásra érvényes.

Helyszín

ResoArt Villa
1071, Budapest, Városligeti fasor 47.
Go to the institution's page