Adventi kalendárium

December 15.
15:00
90 perc
Előadóterem
Jegyárak: Teljes árú belépő: 2000 Ft
24 napra 24 mű karácsonyi hangulatban

előadó: Tápai Dóra

Minden ünnepnek megvan a maga hangulata, amit legkönnyebben zenei aláfestéssel tudunk megalapozni. A karácsony ünnepéhez kötődő zenékből kínálunk egy sajátos válogatást ezen az adventi Hangadó Senior alkalmon. Klasszikus és nem csak az! Hallgassák meg zenei ajánlónkat!
A Klasszikus zenei barangolások - nem csak kezdőknek című sorozatunkat minden korosztálynak szánjuk, a tavalyi szezon sikerére alapozva - 90 perces interaktív foglalkozásokra számíthatnak a kedves érdeklődők. A célközönség a nyugdíjas korosztály, de mindenkit szeretettel várunk, hogy jó hangulatban, közösen töltsünk el egy péntek délutánt.

Advent a várakozás ideje, és az ünnepre való ráhangolódásé is egyben. Mi segíthetné ezt jobban, mint a karácsonyi dallamok? Minden ünnephez tartoznak klasszikus és más stílusú jellegzetes zenék, amelyek első pár taktus után régi szép emlékeket és gyerekkori hangulatokat idéznek fel bennünk.

24 napra, 24 zeneművet ajánlunk meghallgatásra! Csakúgy, mint egy ádventi kalendárium kis ablakai sorban haladva nyílnak meg előttünk, úgy kerülünk a zene hullámain egyre közelebb a legmeghittebb pillanatokhoz, a szentestéhez és karácsony napjához. Egy ünnepi hangulatú péntek délutánt tölthetünk együtt, ami zenehallgatással, énekléssel és kvízjátékkal lesz fűszerezve!

A zenei ajánlásról és azok érdekes vagy eddig ismeretlen hátteréről Tápai Dóra karnagy, középiskolai ének-zenetanár, a Magyar Zene Háza zenepedagógusa mesél az érdeklődőknek.

Kategória: Egyéb programok Ismeretterjesztés Művészetek
Látogatási információk

A rendezvény ültetett, a vásárolt jegyek nem székhez kötöttek, helyfoglalás érkezési sorrendben történik.

 

ruhatár használata ingyenes és a kiállítások, rendezvények látogatása esetében kötelező. A csomagokat, bármilyen méretű hátizsákot, esernyőt és táskát kötelező a ruhatárban elhelyezni.

 

Az online megváltott belépőjeggyel, az első két óra parkolás a Múzeum Mélygarázsban ingyenes az előadás napján. Kérjük Önöket, hogy parkolójegyeiket érvényesítsék a Magyar Zene Háza információs pultjánál a koncert előtt.

Helyszín

Magyar Zene Háza
1146, Budapest, Olof Palme sétány 3.
Go to the institution's page